Íme 2020 legjobb új autója!

Közzétéve:
2019-12-17, 12:36

Idén is kihirdették az Autobest 2020 díj döntős modelljei közül a befutót! Akik méretesebb SUV-re, crossoverre számítottak, azok különös meglepetésben részesültek.

Az Autobest díjat az ezredforduló környékén alapították, a bírálószékekben nemzetközi zsűritagok ülnek. Ezek a személyek egyenként mind másfajta szemszögből vizsgálják meg az adott év döntős modelljeit, majd összedugják a fejüket és értekeznek a győztes felől.

Autobest 2020 Top5

Fontos kitétel a versenyen, hogy csakis olyan autók vehetnek részt a megmérettetésen, amelyek belépőszintű kiviteléért nem kell többet fizetni nettó 20 000 eurónál, vagyis körülbelül 6,6 millió forintnál. A szabályozásnak köszönhetően, az idei döntőben nem kapott helyett egyetlen kompakt kategóriájú modell sem.

Ezek voltak az Autobest 2020 díj döntős szépségei:

Nissan Juke

Nissan Juke 2020

Renault Clio

Renault Clio

Opel Corsa

Renault Clio

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq 2020

Peugeot 208

Peugeot 208 2020

A képeken látható járművek közül „Európa legjobb vételének” végül az Opel Corsát választották. A verseny mindvégig szoros volt, a Corsának összesen 17 617 pontot sikerült összegyűjtenie.

Második helyre a rivális Peugeot 208 került 17 460 ponttal, azt követte a Skoda Kamiq, a Renault Clio, majd a Nissan Juke. Fájó szívvel értesültem arról, hogy a Nissan Juke lett az utolsó helyezett, mert bár tény, hogy a jelenleg futó generáció nem lett a Nissan ékköve, de úgy gondolom, az új modell rendkívül jól lett összerakva és méltó lett volna egy jobb helyezésre.

A zsűri az idei versenyen más díjakat is kiosztott. Az autóipari menedzserek sikereit elismerő Manbest díj idei győztese Michael Loscheller, az Opel első embere lett. A Safetbest elismerést a Jaguar-Land Rover kamerás visszapillantója, és az autó orrán „átlátni" képes rendszere, a ClearSight kapta.

A Smartbestet a Skoda új fedélzeti asszisztense (Laura), míg az Ecobestet a teljesen elektromos hajtású Volkswagen ID.3 érdemelte ki. Az Autobest díjátadó gálája 2020. február 13-án kerül megrendezésre Mainzban, Németországban.

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?

További hírek