2019. november 20. | 16:12

Lehullt a lepel az Aston Martin DBX-ről.

Megannyi ízelítő után végre lehullt a lepel az Aston Martin első SUV modelljéről. Látva az aktuális autóvásárlási trendeket, a briteknek is ideje volt lépnie szabadidő-autó ügyben: vajon ez a modell fogja megmenteni a márka becsületét? Szomorú, de van rá némi sansz.

Az Aston Martin DBX a DB11 megnyújtott, megemelt változatának is tekinthető, az autó orrán a DB2-es, 1949-óta ismert grillrácsa látható, a maszkulin megjelenéshez az ellipszis alakú lámpakettős és a motorháztető masszív domborulatai járulnak hozzá. Az oldalsó nyílások nem kamu légbeömlők, hiszen aerodinamikaileg sem elhanyagolhatók és a fékeket is képesek hűteni. A csomagtérfedélen található farkacska rendkívül ízlésesre sikerült, sőt a kipufogóvégeket is szépen eldolgozták a lökhárítóban.

Az ötüléses SUV sportos üléspozíciót ígér a prémium utastérben, ahol akár szőtt gyapjúval is találkozhatsz, a műszerfal pedig hétféleképpen lesz variálható, a fától egészen a szénszálas kompozitig.

A 4,0 literes, ikerturbós V8-as motor, mely a Mercedestől származik 550 lóerőt és 700 Nm-es maximális nyomatékot produkál, 4,5 másodperc alatt repíti 100-ra a bódét, amivel akár a 290 km/h-s végsebesség is elérhető. Később érkezhet tizenkét hengeres változat is. Az aktív összkerékhajtás változó nyomatékelosztással segít kézben tartani az átlag feletti teljesítményt, az alumínium felépítmény légrugós, elöl kettős keresztlengőkaros, hátul multilink felfüggesztéssel és adaptív lengéscsillapítással érhető el.

A kiszállítások 2020-ban kezdődhetnek meg, a márka honlapján már konfigurálhatod is a DBX-edet, ami nagyjából 60 millió forinttól vásárolható meg, akár a hamarosan Magyarországon is nyíló Aston Martin szalonban.

"Prémium autó vásárlásán gondolkozol? Látogass el a Pannonhandel Invest Zrt. weboldalára, vagy kérj egyedi ajánlatot e-mailben, az info@pannonhandel.eu e-mail címen."