A BMW számos frissítést jelentett be az ősszel érkező európai motorválasztékkal és újdonságokkal kapcsolatban. A legfontosabb frissítés a népszerű 5-ös sorozat immáron öt plug-in hibrid változatának elérhetősége lesz, amely magába foglalja a BMW 545e xDrive, az 530e Touring és a 530e xDrive Touring modelleket is. Ezek közül is a legérdekesebb az első típus, ami egy soros hathengeres motor mellett egy erősebb elektromos egységet is kap egy nyolcsebességes automata mellett. Így lesz összesen 400 lóerős ez a konstrukció.

Újítás az is, hogy a hathengeres dízelmotorok mellé 48 voltos hibrid rendszereket fognak társítani, mindezt a 3-as és a 8-as széria modelljeiben. 2020 novemberétől a 3-as széria mild hibrid rendszerrel 330d, 330d Touring és 330d xDrive Touring modellként lesz elérhető úgy, hogy mindegyik 290 lóerős formában lesz kapható. A 8-as széria pedig a 840d Coupe és a 840d xDrive kivitelben jelenik meg, szintén mild hibrid hajtással, ami így 344 lóerőt tud majd leadni.

A német márka az 1-es és a 2-es széria Gran Coupe-ban is megújítja erőforrásait. Újdonság a 116i modellben lesz, ami egy három hengeres, 110 lóerős motort kap majd. Az alapfelszereltséghez egy hatsebességes váltót adnak, de választható hétfokozatú automatával is. Az 1-es széria egy 120i változatot is tartalmaz, ami valamivel erősebb, 180 lóerős lesz. De ott lesz a 2-es szériában a 216d Gran Coupe is, ami viszont 117 lóerős lesz egy három hengeres dízelmotorral szerelve.

Ezen kívül a BMW bejelentette, hogy frissülnek a városi vezetést segítő funkciók is, ilyen a városi sebességtartó funkció és a közlekedési lámpa felismerő rendszer is, ami megállítja az autót a pirosnál és elindítja, ha zöldre vált a lámpa. Továbbá megjelennek az adaptív LED-es fényszórók az X1-es és az X2-es modelleken, valamint jönnek a 4-es sorozat, az X5-ös, az X6-os és az X7-es frissített festései is.