Az egyik legszebb BMW lehet az új 8-as Gran Coupé

Közzétéve:
2018-12-18, 15:24

A Porsche Panamera riválisának szánt BMW 2019 közepére érkezhet, a 8-as sorozat kétajtós coupé és a kabrió változatai után.

Az új modell veszi majd át a régi 6-os sorozatba tartozó Gran Coupé által elfoglalt piaci pozíciót, így közvetlenül a Porsche Panamera és a Mercedes-Benz CLS konkurenciája lesz.

A német gyártó a négyajtós Gran Coupéval bővíti majd a 8-as széria modellcsaládját, azonban már most is lehet látni róla egy-két kémfotót, amin minimális álcázással futó tesztautók vannak a középpontban. Annak köszönhetően, hogy a BMW nem nagyon titkolja az új modell formáit.

A hozzáértő szemek azonnal kiszúrhatnak pár különbséget a két- és a négyajtós 8-as között. A plusz két ajtó és a nagyobb hátsó lábtér miatt nőtt az autó tengelytávja nem kicsit, illetve magasabban fut a tető íve is. Valamint nagyobb csomagtartót is kapott. Ezek miatt teljesen más karakterisztikájú autó lett.

A 2019-es BMW 8 Gran Coupé álcázott prototípusa oldalról fotózva egy réten

A kevés álcának köszönhetően azért nagyon úgy tűnik, hogy a formaterv sokban megegyezik a coupén és a kabrión látható vonalakkal. Megdöbbentő módon az orr rész egyáltalán nem kapott álcafóliát, valószínűleg a végső változat nagyban hasonlítani fog erre. Illetve a hátsó vonalak is nagyjából kivehetők. Azt azonban még nem közölték, hogy a hátsó üléssort két vagy három embernek szánják, a coupé szigorúan kétszemélyes volt, de az sem túl kényelmes.

A 2019-es BMW 8 Gran Coupé álcázott prototípusa hátulról fotózva

Az alapmodell a 840d, amely 316 lóerős dízel erőforrást kap majd, a másik opció az 532 lóerős M850i lesz, mind a kettő opcionálisan rendelhető xDrive rendszerrel. Később valószínűleg lesz egy erősebb zászlóshajó, amely egy 4,4 literes ikerturbós V8-as erőforrást használva közelíti a 600 lóerőt. Azt még nem lehet tudni, hogy a még erősebb M8 Competition át lesz-e ültetve a négyajtós típusba, de valószínűleg előrukkolnak majd valamivel, ezeket a grafikát elnézve.

A 2019-es BMW 8 Gran Coupé álcázott prototípusa szemből fotózva egy réten

Az új típus premierje valószínűleg a Genfi Autószalonon lesz, a forgalmazását pedig 2019 második félévében kezdik majd. A kétajtós 840d ára átszámítva 27,5 millió forinttól indul, a Gran Coupé alapmodellje valószínűleg 29 milliótól lesz elérhető.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

BMW 8 Gran Coupé
2019. szeptember 30.
Az új 8-as BMW harmadik karosszériaváltozatáról, a Gran Coupéról érkezett még több képanyag
A 4 legérdekesebb autó - ahogy mi látjuk
2018. március 05.
„Röpke” 14 órás utazás után megérkezett az Alapjárat stábja is Genfbe, és miután ott voltunk az Év Autója bejelentésén, már mindenki tudja, mit akar a holnapi nap folyamán mindenképp megnézni.

További hírek