Immáron a WAE Kft. értékesíti a Jaguart és a Land Rovert itthon

Közzétéve:
2020-04-01, 12:05

A vállalat így kilenc országra bővíti a két márkához kapcsolódó nemzetközi jelenlétet.

2020. április 1-jétől immáron Magyarországon is ellátja a Jaguar Land Rover kizárólagos márkaképviseletét a Wallis Automotive Europe (WAE Kft.). A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. leányvállalata 2016-tól van jelen a márkák kizárólagos importőreként a kelet-közép-európai piacon, a korábbi nyolc ország (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia) mellé csatlakozik mostantól Magyarország is.

Jaguar iPace – Range Rover

Andrew Prest, a WAE ügyvezetője szerint a közel százéves múltú autómárkák hazai képviselete nemcsak hatalmas megtiszteltetés és lehetőség a vállalat számára, de jelentős felelősséggel is jár. A JLR továbbra is élen kíván járni a környezettudatos technológiák fejlesztésében, ennek köszönhetően ez évtől a teljes Jaguar termékpaletta elérhető lesz elektromos vagy hibrid meghajtással is. A Land Rover márka esetében is számíthatnak újdonságokra a vásárlók, hiszen heteken belül érkezik a strapabíró terepjárók etalonjának számító Defender új modellje.

Land Rover Defender 2020

Az ügyvezető szerint a márkák eddigi hazai eredményei azt sugallják, hogy van tér a növekedésre, ezt támasztja alá az is, hogy a magyarnál számottevően kisebb délszláv piacon történt 2016-os megjelenésük óta háromszorosára növelték a részesedésüket. A növekedést az eddigi, Budapest-központú értékesítés országossá bővítésével is támogatni kívánják, ennek érdekében több vidéki nagyvárosban tervezik újabb szalonok nyitását. Az új korszak első márkakereskedése a szintén az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis British Motors, mely a Rákóczi híd pesti hídfőjénél, a Könyves Kálmán körút és a Máriássy út sarkán található. A vállalat célja, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen.

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Láttál már gőzhajtású Land Rover-t?
2018. február 01.
Egy mezei Land Rover önmagában nem volt kuriózum egy 67 éves brit nyugdíjas férfi számára, ezért úgy döntött, a régi dízelmotort gőzmeghajtásra cseréli.

További hírek