Az E-Educatio Zrt. az autósiskolákon keresztül ingyen juttat akkreditált e-learning tananyagot azoknak a tanulóvezetőknek, akik a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet okán nem tudták befejezni a már elkezdett tantermi KRESZ-tanfolyamot.

„A jelenleg érvényben lévő rendelkezések még nem tiltják ugyan a tantermi KRESZ-tanfolyamok megtartását, de miután az általános és középiskolák, sőt az egyetemek is leálltak, sem az oktatók, sem a gépjárművezetést tanulók nem erőltetik a további foglalkozások megtartását. Érhetően mindenki óvatos, ezért kerüli azokat a helyzeteket, amelyekben megfertőződhet, vagy fertőzöttségéről nem tudva akaratlanul megfertőzhet másokat – mondta dr. Szőcs Károly vezérigazgató.

Forgalmi szituáció vizuálisan ábrázolva

A diákok tehát most teljesen ingyen válthatnak elektronikus távoktatásra a félbeszakadt tantermi tanfolyamról (az autósiskolák március 26-ig jelezhették, hogy élni kívánnak-e a felkínált lehetőséggel). Aki rendelkezik internet hozzáféréssel és megfelelő informatikai eszközzel (számítógép, laptop, tablet, okostelefon), az most otthon a négy fal között is a fejébe vésheti a jogosítvány megszerzéséhez feltétlenül szükséges elméleti ismereteket.

Az E-Educatio Zrt. a következő tananyagokat kínálja ingyen a program keretében:

  • Kategóriás képzések: AM, A1, A1(B), A2, A, B (a magyaron kívül angol és német nyelven is), B96(B), B96, BE, C, CE, D1, D, T
  • Hivatásos gépkocsivezetők GKI képzései: GKIC, GKICK, GKID, GKIDK, GKICD

A további részletekről ide kattintva tájékozódhatasz.