Ingyen válthatnak elektronikus távoktatásra a tanulóvezetők

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-03-26, 10:57

A koronavírus miatt a tantermi KRESZ-tanfolyamok is leálltak.

Az E-Educatio Zrt. az autósiskolákon keresztül ingyen juttat akkreditált e-learning tananyagot azoknak a tanulóvezetőknek, akik a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet okán nem tudták befejezni a már elkezdett tantermi KRESZ-tanfolyamot.

„A jelenleg érvényben lévő rendelkezések még nem tiltják ugyan a tantermi KRESZ-tanfolyamok megtartását, de miután az általános és középiskolák, sőt az egyetemek is leálltak, sem az oktatók, sem a gépjárművezetést tanulók nem erőltetik a további foglalkozások megtartását. Érhetően mindenki óvatos, ezért kerüli azokat a helyzeteket, amelyekben megfertőződhet, vagy fertőzöttségéről nem tudva akaratlanul megfertőzhet másokat – mondta dr. Szőcs Károly vezérigazgató.

Forgalmi szituáció vizuálisan ábrázolva

A diákok tehát most teljesen ingyen válthatnak elektronikus távoktatásra a félbeszakadt tantermi tanfolyamról (az autósiskolák március 26-ig jelezhették, hogy élni kívánnak-e a felkínált lehetőséggel). Aki rendelkezik internet hozzáféréssel és megfelelő informatikai eszközzel (számítógép, laptop, tablet, okostelefon), az most otthon a négy fal között is a fejébe vésheti a jogosítvány megszerzéséhez feltétlenül szükséges elméleti ismereteket.

Az E-Educatio Zrt. a következő tananyagokat kínálja ingyen a program keretében:

  • Kategóriás képzések: AM, A1, A1(B), A2, A, B (a magyaron kívül angol és német nyelven is), B96(B), B96, BE, C, CE, D1, D, T
  • Hivatásos gépkocsivezetők GKI képzései: GKIC, GKICK, GKID, GKIDK, GKICD

A további részletekről ide kattintva tájékozódhatasz.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Egymásra dobált vezetői engedélyek felülről fotózva
2019. november 13.
Gyorsabban lehet majd jogosítványhoz jutni.
Gyalogkakukk
2019. november 28.
2021-től még gördülékenyebben lehet vezetői engedélyhez jutni.

További hírek