2023. szeptember 14. | 09:21

Az egyenruhások nem voltak vevők a sofőr javaslatára.

A hét elején történt, hogy a budapesti járőrök az egyik este a II. Rákóczi Ferenc úton kiszúrtak egy szabálytalanul, a forgalmat akadályozó autót. A sofőr amint meglátta a rendőrautót menekülőre fogta.

Nem jutott azonban messzire, a járőrök útját állták. Igazoltatták a gépkocsi sofőrjét, amely során több problémára is fény derült.

A 39 éves férfi éppen el volt tiltva a vezetéstől, mégis volán mögé ült. A gondok sorát azzal tetézte, hogy alkoholt is fogyasztott vezetés előtt. S ha mindez nem lett volna elég, megpróbálta megvesztegetni a rendőröket, hogy hagyják futni.

50 ezer forintot kínált a zsaruknak, ám a rendőrök ezt az összeget visszautasították. E helyett inkább előállították, majd ittas és az eltiltás hatálya alatti vezetés mellett feljelentették hivatali vesztegetés bűntett miatt is.

A vesztegetésre és az eltiltás hatálya alatt történő vezetésre éppúgy nincs mentség, mint arra, ha valaki ittasan ül volán mögé. Ha olykor fogyasztasz alkoholt, és előfordul, hogy még aznap később vezetnél, akkor érdemes beszerezned egy alkoholszondát.

Magyarországon ugyanis zéró tolerancia van érvényben. Rengeteg tényezőtől függ, hogy egy ebéd előtt vagy után elfogyasztott pohárka ital mikor ürül ki a szervezetből.

Mi korábban két alkoholszondát is teszteltünk. Ha kíváncsi vagy, miként működnek, ebből a cikkből megtudhatod.

Depositphotos