Irány ki a városból, tetősátras Jimnyvel!

Közzétéve:
2019-06-13, 11:00

Mi másra lehetne szükséged egy gyors meneküléshez a város zajától, mintsem egy Suzuki Jimnyre, na meg azzal együtt egy tetősátorra?

Ha eddig még nem volt szerencséd a Suzuki kisterepjárójához, a Jimnyhez, vigyázz, mert könnyen elcsábíthat! Főként miután megnézted a videót:

Nemrégiben lecserélték a Suzuki Jimny 1998-as, vagyis húszéves generációját, ám a világszerte tomboló crossoverek és szabadidő-autók iránti láz ellenére a tervezők és fejlesztők gondoskodtak arról, hogy a modernizált gépjármű továbbra is terepen érezhesse leginkább otthon magát. Az erre intő jelek közé tartozik például a létraalváz, a merev hidas felfüggesztés, vagy éppen a kapcsolható összkerékhajtás felező funkcióval kiegészülve.

ROAM Overlanding

A Roam Overlanding arról szól, hogy oda menekülj a nyomasztó és idegörlő városi rohanástól, ahová az adott pillanatban szíved leginkább húz. Fogd meg magad és rugaszkodj el a valóságtól. Ez valójában nem más, mint egy utazás, melyhez egy jármű szükségeltetik, hogy felfedezhesd a körülötted lévő nagyszerű világot.

Roam Overlanding Suzuki Jimny

A Roam Overlanding YouTube csatornáján könnyen nyomon követheted a vadonatúj Suzuki Jimnyvel átélt kalandos utazásokat. A legújabb kiegészítő, mellyel ezúttal ellátták az autót nem más, mint egy Eezi-Awn Blade tetősátor.

Suzuki Jimny tetősátorral oldalról

Valójában nincs szükség egy hétüléses SUV-ra ahhoz, hogy legyen egy „mobilházad”, amivel elhúzhatsz a vadonba. A fenti videó a tetősátor rendkívül egyszerű felhelyezéséről továbbít információt a nézők felé, az eszköz egyben kalandosabb megjelenést kölcsönöz az off-road járműnek.

A Roam Overlanding küldetései közé tartozik továbbá, hogy megismertesse és elkalauzolja az embereket az utángyártott kempingfelszerelések széles választékában. A csapattagok egy igazán strapabíró jármű építését szeretnék véghezvinni, mely biztonságos és megbízható módon eljuttatja utasait a világ egyik végéről a másikra.

Suzuki Jimny nyitott tetősátorral és csomagtér ajtóval

A legelső modifikációk közé tartozott, hogy új, off-road gumiszettet kapott a Suzuki, BF Goodrich-fejlesztésűt, valamint egy tetőcsomagtartót. Nem sokkal később új lökösök és küszöbök kerültek az autóra, ezután került csak képbe a tetősátor.

A Roam Overlanding hivatalos honlapján megtalálod a termékismertetőket, illetve további információkat a járműről, valamint a helyekről. A kalandban résztvevők gyakran tesznek közzé blogbejegyzéseket is, hátha attól megjön embertársaik kedve is egy kis kiruccanáshoz.

 

Forrás:

További autós hírek

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

Kapcsolódó írások

Overlanding: Kazahsztáni kalandok
2018. szeptember 06.
80 km/órás sebességgel hasított a homokkal fedett úttesten a magyar páros, mely egyre közelebb jár Szingapúrhoz.
overlanding Kínában
2018. november 03.
Evelin és Ferenc Toyota Land Cruiserével egyre közelebb kerül úticéljához, Szingapúrhoz.
Land Cruiser
2018. november 22.
A magyar párost vadkempinges éjszakájukon katonai ruhába öltözött, AK 47-essel felszerelt férfiak zavarták meg, majd a Thaiföldi határátkelőn is akadt gondja az overlandereknek.
overlanderek
2019. március 16.
A két magyar overlander elérte úticélját, Szingapúrt, és már a következő kalandot tervezik