Iskolásokat is szállító busz ütközött egy teherautóval, 5 fiatalkorú meghalt

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-14, 11:52

Gyerekek is megsérültek a balesetben.

12 ember meghalt, miután egy teherautó és egy középiskolásokat is szállító busz karambolozott a felvidéki Nyitrához közeli Nyitragerencsér határában. 5 fiatalkorú életét vesztette a helyszínen.

Az iskolásokat is szállító busz a karambol után az árokba zuhant és felborult. Az első hírek szerint a köveket szállító teherautó megbillent, majd átment a szemközti sávba, ahol nekicsapódott a szabályosan közlekedő busznak.

Árokba borult busz oldalról fotózva
Az árokban kötött ki az iskolásokat szállító busz

Mint kiderült, az áldozatok nagy része egy többségében magyarok lakta községből (Kolon vagy Kolíňany) származtak. A Tv Noviny információja szerint öt fiatalkorú (három lány és két fiú, mindannyian 18 évnél fiatalabbak voltak) meghalt a helyszínen. A Tv Noviny úgy tudja, hogy az elhunyt fiatalok a nyitrai műszaki szakközépiskola, valamint a Párovská utcai gimnázium tanulói voltak.

A balesetben több gyermek is megsérült, őket szerda este meglátogatta Martina Lubyová oktatásügyi miniszter. Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök pedig gondolkodás nélkül megszakította a külföldi útját, amint tudomást szerzett az autóbusz-balesetről, és azonnal hazarepült.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Halálos autóbaleset helyszínén készített fotó
2020. március 09.
A balesetben egy másik fiatal lány is súlyosan megsérült.
Gödörbe zuhant Lada
2019. november 20.
Csőtörés miatt szakadt be a beton az autó alatt.

További hírek