Ismét friss és üde a Porsche Macan Turbo

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-09-02, 06:50

A németek nem bírnak magukkal és megint felfrissítették a kompakt szabadidő-autójukat.

A 2020-as modellévre ismét kap egy frissítést a Porsche nagysikerű kompakt SUV-je a Macan.  A sima és az S verziók már bemutatkoztak, most lehullt a lepel a legerősebb verzióról is, a Macan Turbóról. Érdekes tény, hogy Turbónak hívják, annak ellenére, hogy az alapmodell és az S is turbómotorral hajtott. De ez a Turbo. Hagyományosan így hívja a Porsche a legerősebb autóit és feltehetően ez még sokáig így lesz annak ellenére, hogy nincs szívómotor a Macan kínálatában.

2020 Porsche Macan Turbo elölről

Az alapmodellben egy 2,0 literes négyhengeres motor dolgozik 245 lóerővel, míg az S-ben egy 3,0 literes V6-os van 354 lóerővel. A turbót az a 2,9 literes V6-os motor mozgatja, ami a Panamerában és a Cayenne-ben is megtalálható. Teljesítménye 440 lóerő, nyomatéka pedig 550 Nm. 100-ra 4,5 másodperc alatt katapultál, végsebessége pedig 270 km/h. Az erő átviteléről mindhárom modell esetében egy 7 sebességes duplakuplungos váltó és összkerékhajtás gondoskodik.

2020 Porsche Macan Turbo hátulról

A Turbót eleve módosított és hatásosabb fékekkel szerelik, mint a másik két verziót, de még innen is van tovább: karbon-kerámia féktárcsák is rendelhetők, melyeket érdemes is bepipálni, ha valaki sűrűn hajtja meg autóját. A csúcsmodell kérhető továbbfejlesztett nyomaték vektorálással operáló hajtásrendszerrel, ami azt jelenti, hogy az ívkülső kerekekhez több erőt juttat, így segítve és javítva a kanyarvételt.

2020 Porsche Macan Turbo beltér

Kívülről csekély számú módosítás történt, elöl a minimálisan átszabott kötény, hátul pedig egy új tetőspoiler árulkodik a frissítésről. A turbóhoz alapból 20 collos felnik járnak, melyek kellően kihangsúlyozzák a modell sportosságát. A beltérben szintén semmi dráma, sok újítás nincsen, mindössze új bőrök és egy Porsche 911 inspirálta sportkormány jelentik a változást. Magyar árak még egyik modell esetében sem ismertek. A frissített Turbo premierje a Frankfurti Autószalonon lesz.

A korábbi Macan Turbót még egy 3,6 literes V6-os motor mozgatta 400 lóerővel. A gyorsulása annak is lenyűgöző, íme:

Kapcsolódó írások

1988-as Porsche 928 oldalról
2020. január 29.
Az 1988-as sportautót egy kanadai tulaj árulja.
Opel Astra 2019
2019. július 05.
Az Opel már hónapok óta teszteli a frissített Astra szériát, mely végül csak-csak bemutatkozott hivatalosan is!

További hírek