Itt a Mercedes dízelbotránya!

Közzétéve:
2019-08-14, 10:22

Az emissziós csalás miatt bírságot kell fizetnie a Daimlernek.

A német Der Spiegel adta hírül, hogy egy vizsgálat során emissziós csalást fedeztek fel a Mercedes bizonyos járműveinél. Az EU-s előírásokat csalószoftverrel igyekeztek betartani a csillagos márkánál, és rengeteg C- és E-osztályos dízel járműnél alkalmazták a technológiát. A népszerű C220 CDI és E220 CDI modellek is beleestek ebbe a kategóriába.

Mercedes embléma

A szoftver lehetővé tette, hogy alacsonyabb nitrogén-oxid és szén-dioxid értékeket érjenek el, melynek következtében most mintegy 280 ezer jármű visszahívására kötelezték a Daimlert. Az 5000 euró/jármű (1,6 millió forint) mértékű bírságot a stuttgarti ügyészség rendelte el, és a tájékoztatásuk szerint a vizsgálat legalább az év végéig eltart majd.

A Daimler egyelőre nem kommentálta az eseményeket, feltehetően később erre is sor kerül majd. Még 2019 júniusában 60 ezer dízel GLK visszahívását rendelték el, szintén a szoftver miatt. A kiszabott büntetés 800 millió eurótól (259 milliárd forint) 1 milliárd euróig (323 milliárd forint) terjedhet. Az USA-ban további vizsgálatokra számíthat a Mercedes.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Volkswagen e-Up! elektromos kisautó elölről
2019. május 22.
Szlovákiában készülnek a konszern szupermini villanyautói
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?