Több ezer Mercedes kerül vissza a szervizekbe

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-06-25, 08:29

A dízelbotrány akár 700 ezer járművet is érinthet.

A Daimler konszernnek azonnali hatállyal vissza kellett hívnia 60 ezer Mercedes-Benz GLK 220 típusú dízelmotoros autót a német Bild am Sonntag lap értesülése szerint.

A német szövetségi gépjármű-felügyelet, a Kraftfahrtbundesamt (KBA) meg nem engedett szoftveres kikapcsoló funkciót azonosított be az Euro 5-ös besorolású OM 651 dízelmotoros modellek emissziós értékeket szabályozó rendszerében. A szoftver állítólag késlelteti a motor hűtőrendszerében az üzemi hőmérséklet elérését, ezáltal a szabványos mérési eljárás során a megkövetelt határérték alatt tartja a motor nitrogén-oxid-kibocsátását.

Műszerrel mérik egy autó károsanyag-kibocsátását

A Daimler szerint a szoftver nem sért semmilyen szabályt, ezért fellebbez a minisztérium visszahívási rendelkezésével szemben. Ugyanakkor a szoftver átalakítását végrehajtja.

A Bild am Sonntag értesülése szerint az emissziós értékeket szabályozó rendszerrel szemben emelt technikai kifogás a Mercedes-Benz C és E osztályú modelljeire is kiterjedhet, és akár 700 ezer járművet is érinthet.

A VW-botrány egyébként nemrég Csehországban gyűrűzött  tovább, korábban pedig bűnbajka is lett a Volkswagen csalásainak.

Forrás:

MTI

Kapcsolódó írások

2019. május 25.
1963-ban a Mercedes bemutatta a valaha volt legelitebb limuzinját, a W100-ast. A luxus csillagból kevesebb, mint 2800 készült, főbb vásárlói hírességek és diktátorok voltak
Kémfotókon a négyajtós Mercedes-AMG GT
2017. május 09.
Kéretlen kamerák előtt pózolt végre a Panamera egyik legnagyobb ellenfele, a Mercedes-AMG GT, amiben a V8-as mellett hibrid motor is megbújik majd
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?