Izgalmas autókkal bővült a Mol Limo flottája

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-12-11, 16:17

Mostantól Mercedes-Benz CLA Coupét és Shooting Brake-et is vezethetsz az autómegosztónál.

Az autómegosztás, vagy idegen nevén a car sharing Magyarországon is egyre közkedveltebb szolgáltatás. Jellemzően perc alapon, végtelenül egyszerűen lehet autót bérelni, mindössze egy előzetes regisztráció és egy okostelefonra letöltött alkalmazás szükségeltetik hozzá. Olcsóbb, mint a taxi és sokkal kényelmesebb, mint a tömegközlekedés, a városi sajátautós közlekedésnek valódi alternatívája.

Mercedes-Benz CLA Mol Limo

Ezt kezdik felfedezni az emberek is, nem véletlenül fejlődnek és terjeszkednek rohamtempóban az ezzel foglalkozó cégek. Közülük is a legnagyobb a Mol Limo, mely – ahogy a nevéből is kiderül – az üzemanyagok kereskedelmével foglalkozó vállalat egyik szépen prosperáló, jövőbemutató ágazata. Flottájukat folyamatosan bővítik, immáron 470 autó rója Budapest útjait.

A legújabb tagjaik abszolút prémiumkategóriás autók, ugyanis 2019. december 10. óta az ismert típusok mellett Mercedes-Benz CLA Coupét (4 ajtós) és Shooting Brake-et (kombi-kupé) is ki lehet kölcsönözni az autómegosztónál. Valószínűleg a konkurencia, a főleg BMW-ket kínáló DriveNow színrelépése sarkallta a Molt a drágább típusok beszerzésére.

Mol Limo Mercedes-Benz A-osztály és VW e-Up

Az egyszeri felhasználás árai bruttó 75 Ft/perctől indulnak, amiért a kétszemélyes elektromos Smartot lehet kikölcsönözni, az árlista tetején pedig értelemszerűen a Mercedes-Benz CLA-k vannak, amiért br. 129 forintot kérnek percenként. Havidíjas konstrukcióban (990 Ft előfizetési díj) az egységárak 10-20 Ft-tal mérséklődnek, akkor a Smart 59 Ft-ba, a CLA 119 Ft-ba kerül.

A gépjárműpark jelenleg 8 különböző modellből áll, az említett típusok mellett lehet bérelni 4 személyes elektromos Smartot, benzines Volkswagen Up-ot, elektromos VW e-Up-ot, Kia Picantót és Mercedes-Benz A-osztályt is. Az autók túlnyomó többsége automatikus váltóval van felszerelve, ezzel is igazodva a városi használathoz. A szolgáltatásról bővebben a Mol Limo honlapján lehet tájékozódni.

Kapcsolódó írások

GreenGo közösségi autózás
2020. április 03.
A koronavírus miatt jelentős engedményeket tettek az autómegosztó szolgáltatók.
1958 Mercedes-Benz 300d (W189) Adenauer, fekete limuzin, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. október 06.
1957-ben a Mercedes átdolgozta a W186-os zászlóshajót. A W189-est „Adeanuer” néven is emlegetik, mely utat mutatott a valaha gyártott legkülönlegesebb Mercedes, a 600-as megszületéséhez

További hírek