A járványveszély miatt online rendezik meg a CES-t 2021-ben

Közzétéve:
2020-07-30, 12:34

A Las Vegas-i technológiai kiállítás teljes egészében digitális formában lesz látogatható.

Kizárólag digitális formában lesz látogatható 2021-ben a CES, a világ legnagyobb technológiai szakkiállítása, jelentette be a Consumer Technology Association (CTA). A szervezők a koronavírus-járvány miatt nem tartják biztonságosnak az esemény normál keretek közt történő megrendezését.

„A COVID-19 világjárvány és az egyre növekvő egészségügyi kockázatok miatt nem tartjuk biztonságosnak, hogy 2021 januárjában több tízezer embert vendégül lássunk Las Vegasban” - mondta Gary Shapiro, a CTA vezérigazgatója a szervezet által kiadott közleményben.

A tervek szerint a CES 2022-ben visszatér Las Vegasba.

ces

A rendezvény fontos eleme a technológia naptárnak, a vezető gyártók általában itt mutatják be legújabb találmányaikat. A CES az autóipar szereplőinek számára is egyre nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a technológia fejlődését közlekedési eszközeinknek is le kell követniük. Az autógyártók, beszállítók, induló vállalkozások egyaránt komoly érdeklődést mutatnak az önvezető és elektromos autókért. Gyakran fordul elő, hogy Las Vegasban rántják le a leplet a legújabb modellről, ahogy a General Motors is tette, a Chevy Bolt EV 2016-os bemutatásakor.

Az Aptiv nevű tech-óriás annyira készült a CES-re, hogy Vegasba telepítette a pilótaprogram állandó székhelyét. A rendezvénnyel egyidőben tervezték megnyitni a kiállítóközpont egy új csarnokát. valamint az Elon Musk által alapított Boring Company is 2021 januárjára időzítette személyszállítási szolgáltatásának elindítását.

A jövő év elején tehát az online térben találkozhat a közönség a kiállítókkal, a szervezők azt ígérik, hogy sikeres lebonyolítás esetén, a digitális rendezvény bizonyos elemeit a 2022-es CES-en is alkalmazzák majd.

Ha nem hallottál még a CES-ről, és kíváncsi vagy, mi köze egyáltalán az autókhoz, akkor itt egy ízelító a Mercedes-Benz idei szerepléséről.

Kapcsolódó írások

Szlovénia felől érkező kamionok a magyar-szlovén határ közelében az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél 2020 márciusában
2020. április 22.
Magyarország is meghosszabbítja a COVID-19 ellen bevetett különleges szabályokat.
vezeték mobil nélküli töltés autóban
2015. május 05.
Egy új technológiának köszönhetően a jövőben már egyáltalán nem kell kábelekkel bajlódnod.

További hírek