Jeremy Clarkson kiakadt a 16 éves Thunbergre, „Az autókiállítások gyilkosára”

Közzétéve:
2019-11-28, 12:03

A Top Gear ex-műsorvezetője idiótának nevezte a svéd aktivistát.

Jeremy Clarksonnak mindig is megvolt a véleménye mindenről, a legutóbbi pedig jó nagy port kavarhat a médiában és a világon egyaránt. A The Sun riportere által készített interjúban a The Grand Tourt bemutató Clarkson a következőképpen nyilatkozott:

„Minden 25 év alatti személy, akit ismerek, a legkevésbé sem mutat semmiféle érdeklődést az autók iránt – Greta Thunberg meggyilkolta az autókiállítást.”

Ahogy azzal már biztosan te is tisztában vagy, Greta Thunberg egy 16 éves svéd klímaügyi aktivista, aki hatalmas figyelemre és hírnévre tett szert, a United Nations Climate Change Conference 2018 keretei között előadott beszédéért. A felhevült, és véleményem szerint kissé túljátszott monológ elvezette Thunberget egészen a Time magazin címlapjáig, valamint a United Nations Action Summit keretei között ismét porondra léphetett szeptemberben.

Természetesen mondanom sem kell, hogy valójában nem Greta a felelős az autókiállítások hanyatlásáért, sok rendezvény évek óta bajban van a látszat ellenére is. A legszembetűnőbb visszaesés azonban a NAIAS és a Frankfurti Autószalonnál mutatkozik. A gyártók sorra vonulnak vissza a kiállítók közül, és a kisebb cégek sem küzdenek, hogy megjelenhessenek a rendezvényen.

Az autókiállítások visszaeséséért Clarkson nem csak Thunberget okolta:

„Ez már azelőtt be van tanítva, mielőtt kimondanák, hogy anyu és apu – hogy az autók gonoszak és károsak, ez már a fejükben van.”

Clarkson ezt követően visszaknyarodott az eredeti kérdéshez és Thunberg jellemzését folytatta.

„Egy idióta, körbe járni a földet és mindenkinek az arcába kiabálni, hogy mind meghalunk, ez nem fog megoldani semmit kedvesem.”

Greta Thunberg 16 éves svéd aktivista zavart arccal egy konferencián

Őszintén szólva, bár a klímaváltozás okozta problémákkal a világért sem mennék szembe, és jogosnak tartom az összes felszólalást és félelmet, ez a 16 éves művi kislány nálam is kiverte a biztosítékot. Nem ártana azt sem szem előtt tartani, az ilyen hatalmas remegő hangú beszédek mellett, hogy az autóipar egészen kis százalékát teszi ki csupán a légszennyezésnek, emellett viszont az az iparág, ami a lehető legtöbbet tesz a változtatás ügyében, most már években mérhető ideje.

Neked mi a véleményed Clarkson megnyilvánulásáról? Jogosnak tartod a kiakadást? Írd meg nekünk kommentben, hogy kivel értesz egyet, ha pedig más autóipari újdonságra is kíváncsi vagy, ne hagyd ki a heti hírműsorunkat sem!

Forrás:

További autós hírek

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Mindannyian találkoztunk már ilyen autóssal, aki egyszerűen nem bírja, ha valaki mellé ér, és ezért gyorsítani kezd – írja vezess.…

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Polgáron ütközött…

Nincs mese. Autósként rossz végén állunk annak a bizonyosnak abban az értelemben, hogy nem az autós forgalom érdekében történnek fejlesztések,…

Amikor a körforgalomban Vin Dieselnek képzeled magad, de a közönség nem értékeli a produkciódat – írta legújabb pofátlan(TAN)ító videójához a…

Kapcsolódó írások

Arnold Schwarzenegger és Greta Thunberg egy képen
2019. október 01.
Környezetkímélő kocsival turnézhat a 16 éves klímaaktivista.
BMW E21 autóőrülteknek
2019. október 13.
Már az oviban is kisautó volt a jelük. Na de milyen volt a legelső autójuk?