1. Elon Musk – BMW 320i E21

Korunk egyik legnagyobb vállalkozó szellemmel megáldott vállalkozója 1994-ben, mindössze 23 évesen vásárolta élete első autóját, ami egy E21-es BMW 320i volt. Az 1983-ig gyártott típus mára veteránkorba ért és egy szépen megőrzött példány igazi kincsnek számít, melyért sokan az egyik veséjüket is odaadnák.

Elon Musk BMW 320i

2. Lewis Hamilton – Mini Cooper

Az ötszörös F1 bajnok Lewis Hamilton 2007-ben robbant be az autóversenyzés csúcskategóriájába és kis híján meg is nyerte élete első szezonját, mindössze 1 ponttal maradt le a 2007-es bajnok Kimi Raikkönen mögött. Jogosítványát 5 évvel korábban szerezte meg, első autója pedig egy Mini Cooper volt.

Lewis Hamilton Mini Cooper

3. Jeremy Clarkson – Ford Cortina

A Top Gear korábbi fenegyereke (ma a The Grand Tour műsort vezeti) nem kicsit autóőrült. A túlfizetett tévés garázsában olyan autócsodák is megfordultak már, mint a Mercedes-Benz 600 (W100), a Ford GT, McLaren 675LT, a Mercedes-Benz CLK63 AMG Black Series vagy a Mercedes-Benz SLS AMG Roadster és még sorolhatnám a listát, míg el nem fogy az internet. Az első autója egy 1969-es Ford Cortina volt.

Jeremy Clarkson Ford Cortina

4. Jay Leno – 1934 Ford Pickup

A híres komédiás a tévéműsoraival alapozta meg mesés vagyonát, hogy aztán az egészet az autókra és motorokra költse. Jay Leno garázsában állítólag 150-nél is több autó és legalább ugyanennyi motor áll. Minden egy 1934-es Ford Pickuppal kezdődött, amit még 14 évesen vásárolt.

Jay Leno 1934 Ford Pickup

5. Jenson Button – Vauxhall Cavalier Mk3 (Opel Vectra A)

A visszavonult Forma-1-es pilóta (és egyszeres világbajnok) első autója egy Vauxhall Cavalier volt, amit itthon az első generációs Opel Vectraként ismerhetsz. Rögtön miután megvette, nekilátott, hogy kicsit sportosabb autót faragjon belőle, keményebb gátlókat, mutatósabb felniket és komolyabb hangcuccot is kapott az autó.

Jenson Button Vauxhall Cavalier Mk3

6. Ralph Lauren – 1961 Morgan 4/4

A divatdiktátor nem kizárólag a nevét viselő márkáról híres, hanem hatalmas autógyűjteményéről is. Állítólag 90 milliárd forintot (!) érnek a garázsában parkoló autók. Ez elképzelhetetlenül sok pénz, de nem is olyan nehéz összehozni, ha olyan autókból áll a kollekció, mint például 2 db McLaren F1, Ferrari 250 GTO vagy Bugatti Type 57SC. Első autója egyébként egy 1961-es Morgan 4/4 volt.

Ralph Lauren Morgan 4/4

7. James May – Vauxhall Cavalier Mk1 (Opel Ascona B)

A Top Gear másik korábbi műsorvezetője (ma szintén a The Grand Tour műsorban látható Jeremy Clarksonnal együtt) se veti meg az autókat. Első verdája egy Vauxhall Cavalier Mk1 volt, ami a második generációs Opel Ascona átrajzolt verziója volt Nagy-Britanniában. Állítólag nem szerette, mert sose volt jó, mindig akadt rajta szerelnivaló.

James May Vauxhall Cavalier Mk1

8. Steve McQueen – Porsche Speedster

Steve McQueen Amerika egyik leghíresebb színésze volt saját korában. Ha éppen nem filmforgatáson volt, akkor szenvedélyének, az autóversenyzésnek hódolt. Saját maga mondta, hogy nem tudja, hogy ő egy színész, aki autóversenyzéssel foglalkozik, vagy autóversenyző, akinek a foglalkozása a színészkedés. Első autója egy egy 1958-as Porsche Speedster volt, mellyel aktívan versenyzett, és amely mai napig a család tulajdonában van.

Steve McQueen Porsche Speedster

9. Rowan Atkinson – Morris Minor Pickup

Mr.Bean nemcsak színészként ismert, hanem autóversenyzőként és autógyűjtőként is. Azt is mondhatnám, hogy az autók megszállottja, rendszeresen kerül reflektorfénybe olyan események kapcsán, hogy eladó egy különleges Mercedes-Benz 500E-je, vagy hogy többször ripityára törte a McLaren F1-esét. Első autóját édesanyjától kapta még 12 évesen, ami egy rozoga Morris Minor Pickup volt.

Rowan Attkinson Morris Minor Pickup

10. Sir Stirling Moss – Austin Seven

Az autóversenyző Sir Stirling Moss a napokban töltötte 90. életévét és annak ellenére, hogy soha nem nyert F1-es világbajnokságot a legnagyobbak között emlegetik a nevét. Versenyzői karrierje során (1948 – 1962) megannyi kategóriában indult és ért el kiemelkedő eredményeket. Első autóját, egy Austin Sevent még az édesapjától kapta mindössze 9 évesen.

Sir Stirling Moss Austin Seven