Jogerős ítéletet hozott a bíróság a büntetőfékező audis ügyében

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-18, 10:14

A 43 éves férfi a kihallgatásakor azt mondta, hogy a másik sofőr provokálta őt.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság helybenhagyta a Dunakeszi Járásbíróság ítéletét az M0-son büntetőfékező audis ügyében. A Dunakeszi Járásbíróság június 22-én első fokon 325 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és egy évre a járművezetéstől is eltiltotta B. Zoltánt.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a sportaudis 2020. május 27-én reggel büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni az előtte szabályosan haladó autóson az M0-s autóút és az M3-as autópálya csomópontjánál. Az audis először villogtatással próbálta gyorsabb haladásra ösztökélni az általa kipécézett autóst. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a sportkocsi vezetője a kanyarodó sávon keresztül előzésbe kezdett, a manőver befejezése után pedig azonnal rátaposott a fékpedálra.

Büntetőfékező audis
Fotó: Police.hu

Az ámokfutó ezt követően kisorolt a külső sávba, majd megpróbálta a szalagkorlátnak szorítani a szabályosan haladó sofőrt. A sértett kocsijában működő fedélzeti kamera felvételein tisztán látszik, hogy a két autó majdnem összeütközött. Az audis nem érte be ennyivel, újból lassításra kényszerítette a sértettet, közben pedig egy kamuigazolványt lobogtatott a kezében. A megleckéztetni kívánt autós úgy tett, mintha szándékában állna kiállni a forgalomból, de azonnal gázt adott, amint az őt egzecíroztató férfi kiszállt a kocsijából.

A rendőrök a felvételek alapján azonosították a büntetőfékező audist, akit aztán be is vittek a rendőrkapitányságra. A 43 éves B. Zoltán azt mondta a zsaruknak, hogy az ilyen esetek szinte mindennaposak a magyar utakon. Zoltán később elismerte a tettét és hangot adott a sajnálkozásának, de azt hozzátette, hogy szerinte a sértett provokálta őt.

A Budapest Környéki Törvényszék most jogerősen egy évre eltiltotta a vezetéstől az audist, ugyanakkor az eltiltás tartamába az elsőfokú ítélet júniusi kihirdetése óta a mai napig eltelt időt is beleszámította, tehát valójában csak hónapokról van szó.

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek