Lecsapott a törvény ökle az M0-son büntetőfékező audisra

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-24, 10:49

A 43 éves B. Zoltán a kihallgatásán azt mondta, hogy provokáció érte.

A bíróság egy évre eltiltotta a járművezetéstől és 325 000 forint pénzbüntetésre ítélte azt a járművezetőt, aki május végén az M0-son kisebbfajta ámokfutást rendezett.

A sportuadis 2020. május 27-én reggel büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni az előtte szabályosan haladó autóson az M0-s autóút és az M3-as autópálya csomópontjánál. Az audis először villogtatással próbálta gyorsabb haladásra ösztökélni az általa kipécézett autóst. A sértett ennek nem tett eleget, ezért a sportkocsi vezetője a kanyarodó sávon keresztül előzésbe kezdett, a manőver befejezése után pedig azonnal rátaposott a fékre.

Erőszakosan közlekedő audis
Fotó: Police.hu

Az ámokfutó ezt követően kisorolt a külső sávba, majd megpróbálta a szalagkorlátnak szorítani a szabályosan haladó sofőrt. A sértett kocsijában működő fedélzeti kamera felvételein tisztán látszik, hogy a két autó majdnem összeütközött.

Az audis nem érte be ennyivel, újból lassításra kényszerítette a sértettet, közben pedig valamilyen igazolványt is lobogtatott a kezében. A megleczkéztetett autós úgy tett, mintha szándékában állna kiállni a forgalomból, de azonnal gázt adott, amint az őt egzecíroztató férfi kiszállt a kocsijából.

Erőszakosan közlekedő audis az M0-son
Fotó: Police.hu

A rendőrök a felvételek alapján azonosították a büntetőfékező audist, akit aztán be is vittek a rendőrkapitányságra. A 43 éves B. Zoltán azt mondta a zsaruknak, hogy az ilyen esetek szinte mindennaposak a magyar utakon (ami nagyon, de nagyon elszomorító dolog). Zoltán később elismerte a tettét és hangot adott a sajnálkozásának, de azt hozzátette, hogy szerinte a sértett provokálta őt.

A bíróság által hozott döntést az ügyész és a vádlott egyaránt tudomásul vette, B. Zoltán védője azonban fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódó írások

Büntetőfékező audis az M0-son
2020. július 07.
Az elsőfokú bíróság által hozott ítélet nem emelkedett jogerőre.
Volvo XC90
2019. március 22.
A svéd autógyártó nem akárhogyan tervezi végleg beszüntetni mindezt - kamerákkal monitorozná a sofőr állapotát, ezzel kibekkelte az ittas vezetés lehetőségét és persze a balesetek kialakulását

További hírek