2020. június 11-e és június 13-a között a budapesti rendőrök a főváros egész területén ellenőrzést tartottak. Az egyenruhások felléptek az illegális gyorsulási versenyek ellen, ezzel összefüggésben a razzia során nagy erőkkel vadásztak a gyorshajtókra és a tuningolt autókra.

Egy Mazdában ülő sofőrt igazoltatnak a budapesti rendőrök

Az akció ideje alatt 24 sofőr lépte át a megengedett sebességhatárt a budapesti utakon, volt olyan autós, aki 70 helyett 126 km/órával közlekedett a kocsijával a Soroksári úton. Egy másik, 18 éves sofőr a Nagykőrösi úton 50 km/h óra helyett 106 km/h-s sebességgel vezetett egy autót. A gyorshajtáson ért férfiról kiderült, hogy soha nem volt vezetői engedélye. Az ellenőrzést követően a fiatalember kénytelen volt gyalogszerrel folytatni az útját.

A rendőrök 11 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, 7 járművezető engedély nélküli átalakítás miatt kapott büntetést, négy gépjárműtulajdonos pedig közigazgatási bírságot kapott. A zsaruk a Várkert Bazár és a Lurdy ház környékén közlekedő autósokra különösen nagy figyelmet fordítottak, miközben az illegális gyorsulási versenyek visszaszorításán ügyködtek. A rendőrség nemrégiben 104 darab vadiúj menetrögzítő kamerával és ugyanennyi hibátlan állapotú tablettel lett gazdagabb, ami azt jelenti, hogy a pofátlan sofőrök ellen bevethető rendőrautók száma rövid időn belü meg fog triplázódni.