2018. december 28. | 13:23

A Suzuki 2019 első hónapjában mutatja be Tokióban a Jimny Sierra Pickup Style koncepciót: egy platós munkagép azoknak, akik megelégszenek a 2,25 méteres tengelytávval

A Suzuki a Tokiói Autószalonon mutatja be potens kis terepjárójának platós verzióját, a Suzuki Jimny Pickup Style Conceptet! A kis 4x4-es átdolgozott változata 2019 január 11-13 között tűnik fel, a hátsó üléseket és a csomagtartót elfelejthetjük, helyettük egy méretes platót láthatnak az érdeklődők.

A koncepció számos változtatást tartalmaz dizájn terén, beleértve a retro hangulatú hűtőrácsot és a két, vontatásra is alkalmas felfogatási pontot elöl, amik mind a Jimny előző generációját idézik. A személyre szabhatóság egy lehetőség, amivel a Suzuki is élni fog a megemelt hasmagasságú pickup esetében, ilyen opció a sárgás fényezés, mely néhol fahatású elemekkel egészül ki.

A platós kivitelen kívül egy másik variánását is bemutatják a Jimnynek, mely a Jimny Survive névre hallgat és a legszélsőségesebb időjárási- és terepviszonyoknak is ellenáll. Az emelt hasmagasság mellett nagyobb gumiabroncsokat kapott, acéllemezek fedik az első és hátsó lökhárítókat, burkolatok védik a fényszórókat, masszív keret fut végig az összes oszlopon és a tetőn, a hátsó ablakok helyén pedig szintén fémet találhatsz.

A Suzuki eddig még nem utalt arra, hogy milyen elképzeléseik vannak a gyártással, illetve az értékesítés megkezdésével kapcsolatban. A Tokiói Autószalon Japán legnagyobb tuner rendezvénye, ebből kifolyólag a Jimnyi két, papíron meggyőző változta valószínűleg megmarad tanulmánynak, sokak nagy bánatára.