2024. február 14. | 10:52

Utoljára három hónapja volt ilyen ellenőrzés, most pedig újra elérkezett az idő. Idén összesen három ilyet tervez a rendőrség.

Korábban közzétettük, mi várható 2024-ben az előre bejelentett közúti ellenőrzéseket illetően. A rendőrség a ROADPOL, vagyis az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának nemzetközi ellenőrzéssorozatához csatlakozva idén is folytatja közlekedésbiztonság-növelő hagyományát, és különböző, fókuszált ellenőrzéseket tart útjainkon.

Januárban nem volt tervezett akció, azonban februárra már várható az első razzia. Ez a Truck & Bus névre hallgat, és nevéből könnyen kitalálható, hogy mire helyezi a hangsúlyt.

Utoljára tavaly november 6-tól 12-ig tartott ilyen ellenőrzést a rendőrség, most pedig február 19. és 25. között, főként a fuvarozással, buszos személyszállítással foglalkozókat nézik majd az egyenruhások. Persze, aki személyautóval követ el szabálytalanságot, az sem ússza meg, de kiemelten a buszok és teherautók kerülnek a figyelem középpontjába.

A rendőrök a hivatásos sofőröket kötő szabályok betartását fogják ellenőrizni. Többek között fokozottan ügyelnek majd arra, hogy a vezetők betartják-e az előírt pihenőidőt, a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályozásokat, valamint a beutazás, továbbá a belföldön tartózkodás jogszerűségét is vizsgálni fogják.

Idén ez az első razzia, ám bőven nem az utolsó. Még kilenc kiemelt ellenőrzésre lehet számítani 2024-ben, amelyek közül kettő lesz a mostani, Truck & Bus elnevezésű. Mellettük a biztonsági öv használatát, a sebességhatárok betartását, a bódult állapotban vezetést, valamint a vezető figyelmét elterelő dolgokat fogják figyelni az egyenruhások.

Police.hu

Police.hu