Kalapács alá került az a Chevy Impala, amely 2006 és 2013 között Kobe Bryant vagyonát gazdagította. A várakozások szerint akár 250 ezer dollárt is fizethet a kocsiért a nyertes licitáló. A négy nap múlva véget érő árverést a Goldin aukciósház bonyolítja le.

1963-as Chevy Impala oldalról

1963-as Chevy Impala utastere

Az 1963-as évjáratú járgány története elég érdekes. A 2020. január 26-án tragikusan fiatalon elhunyt kosárlegenda felesége, Vanessa Bryant 2006-ban az Xzibit által fémjelzett „Pimp My Ride” című műsorban megismert West Coast Customs (WCC) csapatához tartozó szerelőket kérte meg arra, hogy pimpeljék fel egy kicsit a verdát. A felújított kocsit aztán karácsonyi ajándékként nyújtotta át a férjének.

1963-as Chevy Impala hátulról

A WCC csapata nem tétlenkedett, új motorral és egy erősebb hangrendszerrel egészítette ki a kocsit, amit menet közben a srácok át is festettek a műhelyben. A jármű belseje Swarovsky kristályokkal kirakott fehér bőr kárpitozással lett felszerelve, a csomagtartóba szerelt sztereó rendszer több hangszórót, egy mélynyomót és egy Sony erősítőt is tartalmaz. A felfüggesztést is módosították a szerelők, hogy meglegyen a klasszikus lowrider életérzés.

1963-as Chevy Impala hangrendszere

Bryant 2013 környékén adta el a kocsit, ami egy évvel később egy aukción kötött ki. A mostani árverés már tart egy ideje, a cikk írásának pillanatában a befutott 7 licit közül az vezetett, amely 160 000 dollárt ígért a négykerekűért. A közel 60 éves autó 40 000 kilométert ment eddig, annyit még lehet tudni róla, hogy jelenleg Indiana államban van.

Az ötszörös NBA-bajnok Kobe Bryant 2020. január 26-án délelőtt, ködös időben edzésre vitte volna 13 éves lányát, Gianna Mariát. Az őket szállító S–76B helikopter Calabasasnál lezuhant. A helikopteren összesen 9 fő tartózkodott, a balesetet senki nem élte túl.

Amennyiben érdekelnek a klasszikus amerikai autók, nézd meg ezt a bemutatót!