Hivatalos: leállították a Chevrolet Impala gyártását

Közzétéve:
2020-03-02, 14:34

Szomorú búcsú azoknak a munkavállalóknak, akik évtizedek óta dolgoztak a szedánon.

A Detroit-Hamtramck összeszerelő üzemben az utolsó Chevrolet Impala is elhagyta a gyártósort. Ahogy néhány nappal ezelőtt kiderült, a gyártó befejezi ikonikus modelljének gyártását. Az eredeti Impala 1957-ben debütált, 2020. február 27-én pedig az utolsó elkészült példány is legurult a gyártósorról.

A Chevrolet Impala oldalról fotózva

A 62 éves Joe Nickowski 43 évig dolgozott a Detroit-Hamtramck létesítményben. Az utolsó Impala elkészülte után érzelmesen csak annyit mondott:

 „Ideje átadni a stafétabotot a fiataloknak, hogy lehetőséget kapjanak ezeknek a nagyszerű járműveknek a gyártásában.”

Nickowski nem is fogalmazhatott volna szebben, itt az ideje a változásnak. A szedánok iránti kereslet visszaesett, mivel a SUV szegmens virágkorát éli. Az Impala belső égésű motorját már nem gyártják az üzemben. Amúgy is ráfér egy kis modernizálás a gépparkra, így már fel lesznek készülve az elektromos autók gyártására, például a GMC Hummerre.

Az utolsó Impala a gyártósoron
Az utolsó Impala a gyártósoron

Több mint 2000 embert fognak foglalkoztatni a felújított üzemben, bár Nickowski nem lesz köztük, mivel ezen a héten nyugdíjba vonul.

„Mindent, amit csak tudtam, beletettem egy minőségi jármű építésébe, és ezer fokon égtem minden olyan üzemben, ahol dolgoztam. Utálom itt hagyni ezt az egészet” – monda Nickowski.

Joe Nickowski munka közben
Joe Nickowski munka közben

Ennyi idő alatt rengeteg emléket gyűjt az ember, örömmel gondol vissza a Cadillac CT6 -ra, ami egy teljesen alumínium kasztnis autó volt, és azon tanulta meg az acélkezelést és az alumíniummunkát. Az Impalával együtt a General Motors a CT6 és a Buick LaCrosse gyártását is leállítja. A GM reméli, hogy a SUV-ok és az elektromos erőforrások segítik előre lendíteni az értékesítést az elkövetkezendő néhány évben. Bizonytalan, de érdekes jövő áll az autógyártás előtt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1959 Cadillac Eldorado Biarritz, vörös kabrió, elölnézet, oldalnézet, balról döntve, távolról
2019. november 24.
Az autók uszonyai az ’50-es évek Amerikájában bukkantak fel, és egészen a ’60-as évekig nélkülözhetetlen formatervi elemek voltak. De mégis mely 8 autó uszonyai voltak a legvonzóbbak?
A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton

További hírek