Karácsony Gergely: emberhiány nehezíti a hó eltakarítását

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-12-02, 13:03

De már dolgoznak a probléma elhárításán.

Hétfő délelőtt sok hó leesett Budapesten, a reggeli órákban több baleset is történt a fővárosban és az agglomerációban, a tömegközlekedés is rendesen akadozott. Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere a hét első munkanapján elárulta, hogy a latyak eltakarítására csak az esti órákban kerül sor.

Havas útszakasz

„70 munkagép dolgozik, viszont a szükséges 300-400 munkás helyett csak 216-an jelentkeztek, erre próbálunk megoldást találni. A sózás elkezdődött, a latyak letakarítása most még lassítaná a forgalmat, így az csak a délutáni csúcs után, este történik majd”– jelezte Karácsony a Facebookon 10:27 perckor.

Mint írtuk, a Magyar Közút már november eleje óta téli üzzemódban van, lehetséges, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartót ugyanakkor kicsit váratlanul érte a hétfői havazás. Ez furcsa lenne, hiszen mindenki tudta, hogy december 2-án havazni fog, nem is keveset. Remélhetőleg minél előbb rendezni tudja a sorait a Közterület-fenntartó, és akkor holnaptól könnyebbé válhat a közlekedésben részt vevők élete.   

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Facebook

MTI

Kapcsolódó írások

szmog az Erzsébet híd felett Budapesten
2019. május 30.
Az Euro 5-ös dízeleket is korlátozzák majd a szmogriadó alatt  
Max Verstappen tart bemutatót Budapesten egy F1-es kocsival
2020. január 28.
Verstappenék nem lesznek elérhetőek a munka ünnepén.

További hírek