Karanténba zárta 150 dolgozóját a BMW Németországban

Közzétéve:
2020-03-03, 08:34

Münchenben pozitív lett az egyik munkavállaló koronavírus tesztje.

Társszerző: Hajdu Balázs

Két hétig nem hagyhatja el otthonát a BMW 150 dolgozója Münchenben, miután egyik munkatársuk koronavírus tesztje pozitív lett. Az érintett személyt kórházba szállították, ám a körülményekhez képest jól van.

A fertőzött dolgozó a vállalat kutatás-fejlesztési központjának alkalmazottja. Mostanában nem utazott külföldre. A fent említett 150 emberrel viszont kapcsolatba került, ezért vált szükségessé az intézkedés. Az érintett részleget lezárták, majd fertőtlenítették, ezt követően minden további korlátozás nélkül folytathatták a munkát.

Németországban hétfőn legalább 28 új koronavírus fertőzöttet jelentettek be. Európa legnépesebb országában így már 157 betegről tudunk, számolt be a járványügyekért felelős Robert Koch Intézet. A hatóságok egyelőre nem jelentettek a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet.

BMW gyár

Jens Spahn, német egészségügyi miniszter hétfőn elmondta, hogy a helyi hatóságok döntenek a nagyobb közönséget vonzó események megrendezéséről. A március 10-re tervezett, berlini ITB Turisztikai Konferenciát – az iparág egyik legnagyobb seregszemléjét – elhalasztották a járvány miatt. Svájcban a múlt héten jelentették be, hogy a koronavírus miatt betiltanak minden 1000 fő feletti rendezvényt az országban. Ennek a döntésnek értelmében marad el a Genfi Autószalon is, melyet eredetileg ezen héten nyitottak volna meg.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be

További hírek