Károly körúti autóbaleset: megrendítő videót tett közzé a rendőrség

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-11-03, 12:22

A villanyoszlopot oldalról eltaláló kocsi teljesen összeroncsolódott.

Vasárnap hajnalban egy 17 éves fiú a Károly körúton autózott a 14 éves barátjával, amikor a kölcsönautójuk nekicsapódott egy villanyoszlopnak. A kocsit vezető 17 éves tinédzser a helyszínen életét vesztette, barátja csonttöréseket szenvedett, a kórházban sikerült stabilizálni az állapotát. A becsapódást rögzítették a tréfigyelő kamerák, a balesetről készült megrázó videót kedden hozta nyilvánosságra rendőrség.

Összeroncsolódott Mitsubishi Lancer
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az ütközéskor az autó teljesen összeroncsolódott, így az orvosszakértő tudja majd megmondani, hogy az autót vezető fiú és utasa használta-e a biztonsági övet vasárnap hajnalban. A balesetben elhunyt fiatal jogosítvány nélkül vezetett, olvasható a rendőrség honlapján megjelent cikkben.

„A balesetet szenvedő 20 éves Mitsubishi Lancer rendkívül rossz műszaki állapotban volt. A gumik tükörsimák voltak, emiatt a nyálkás úton nagy sebességgel haladó kocsi megcsúszott és irányíthatatlanná vált. Hogy a sofőr fogyasztott-e alkoholt vagy egyéb tudatmódosító szert, azt a toxikológiai vizsgálat deríti ki.” – nyilatkozta egy informátor a Blikknek, aki állítólag jól ismeri a baleset körülményeit.

A 17 éves sofőrnek már több szabálysértési ügye is volt, az összeroncsolódott gépjárműben fizetési csekket is találtak.

A videón látható, ahogy a Mitsubishit vezető sofőr előbb nagy sebességgel áthajtott a piroson, majd egy lámpát, egy fát és egy parkolásgátló tüskét is letarolt, mielőtt nekiment a villanyoszlopnak.

 

Blikk

InfoRádió

Police.hu

Kapcsolódó írások

Részeg sofőr
2020. március 03.
A férfi által vezetett gépkocsival is voltak problémák.
Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.

További hírek