Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-1.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Katonai célokra használhatják az alkatrészeket, a Bosch felfüggesztheti tevékenységét Oroszországban

2022. március 21. | 20:19

Az ukránok elmondása alapján a német vállalat alkatrészeit használhatták az országot megszálló, orosz gyalogsági járművekben.

Felfüggesztette oroszországi szállításait a Bosch, miután az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kulebe elmondása alapján az országot megszálló, orosz katonai gyalogsági járművekben a német gyártó alkatrészeit használhatták. A döntésről a stuttgarti központú vállalat számolt be egy pénteki közleményben.

„Komolyan vesszük az ukrán külügyminiszter állításait, és azonnali hatállyal átfogó vizsgálatot rendelünk el az ügyben” – közölte a Bosch, hozzátéve, hogy az alkatrészeket ők nem közvetlenül a katonai járműveket gyártó vállalatnak szállították.

A Bosch három különböző helyszínen összesen 3500 embert foglalkoztat Oroszországban. Az Ukrajnában zajló konfliktus hatására fontolgatják, hogy átmenetileg felfüggesztik a termelést a helyi gyáraikban. Közben a német Gazdasági Minisztérium is vizsgálatot indított, melynek célja annak kiderítése, hogy a Bosch megszegte-e a civil és katonai célra is felhasználható árucikkek exportjára vonatkozó tilalmat, áll a Der Spiegel magazin pénteki számában. Az Európai Unió már a Krím-félsziget 2014-es megszállása idején betiltotta az effajta kereskedelmet, a mostani orosz-ukrán konfliktus miatt pedig újabb szankciókat is bevezettek.

A Bosch számára érzékeny veszteség lehet az oroszországi termelés leállítása, hiszen a vállalat tavaly 1,2 milliárd euró értékben értékesített a helyi piacon.

Az orosz-ukrán háború a Ford európai termelésére is negatív hatással van Emlékezz a világ egyik legnagyszerűbb pilótájára, Ayrton Sennára

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!