Az Audi központjában úgy határoztak, hogy kedden újraindítják a győri motorgyártó üzemet, hogy el tudják látni erőforrásokkal a különböző összeszerelő gyártósorokat szerte Európában. A világjárvány miatt korábban leállított győri gyár a húsvéti hosszúhétvége után ismét megkezdheti végre a termelést. Ezzel a döntéssel az Audi az elsők között van az autógyártók között, akik megpróbálnak visszaállni a normál működési rendbe.

győri Audi-gyár

Győrben, a világ egyik legnagyobb motorgyártó üzemében tavaly közel 2 millió erőforrást gyártottak az Audi és a többi Volkswagen-konszernhez tartozó márkák számára, ahol összesen 5 féle benzines és 3 féle dízel erőforrást készítenek, 86 és 639 lóerő közötti teljesítményszintekkel. A tevékenységi kör nemrégiben kiegészült elektromos hajtásláncok előállításával is az egyre növekvő hibrid- és villanyautó-igény kielégítésére.

A németországi Neckarsulmban (A4, A5, A6, A8) és a belgiumi Brüsszelben (e-tron) található üzemek várhatóan április 20-án indulnak újra, a cég központi gyára Ingolstadtban (A3, A4, A5, Q2) a tervek szerint csak április 27-én kezdheti meg ismét a termelést. A Mexikóban található gyártóegységnek (Q5) továbbra is zárva kell maradnia, mert az ottani kormány egyelőre nem lazít a bevezetett óvintézkedéseken.