2019. február 07. | 01:02

Manapság már szinte mindenki autót lízingel, a Lidl is belépett hát a piacra! A német magánügyfelek akár már havi 28 000 forinttól szerezhetnek kisautót tartós bérlésre

Az élelmiszer-kereskedelmi hálózatként működő vállalat, a Lidl első körben csupán egyetlen típust kínál hosszútávú bérlésre, és Németország egyes városaiban teszi mindezt.

 

Kezdetben Berlinben, Erfurtban és Halléban van lehetőségük a magánügyfeleknek autót lízingelni a vállalattól, mely nem más, mint a Fiat 500. Viszont ha már nem túl nagy a választék, mentségként szolgáljon, hogy legalább többféle, konkrétan 4 szín közül lehet válogatni!

A városba szánt kisautók többek közt klímával, multifunkciós bőr kormánnyal, Bluetooth rádióval és hátsó tolatóradarral vannak felszerelve és 24, 36, vagy akár 48 hónapra „vehetők bérbe”, 10-15 ezer kilométeres éves futásteljesítmény mellett. A folyamat végrehajtásához nem szükségeltetik más, minthogy az ügyfél felkeresse az adott weboldalt, ahol aztán ki tudja választani a kívánt típust és az egyéb opciókat.

A Fiat 500 48 hónapos futamidő és 10 000 kilométeres futásteljesítmény esetén már havi 89 euró (28 ezer forint) ellenében használatba vehető. A szolgáltatás keretein belül 2019 áprilisáig ezer autót tervez lízingbe bocsátani a vállalat. Nem ez az első eset, hogy a Lidl pénzt csinál az autókból, ugyanis Németországban eladásra kínálja a vállalat alig használt céges autóit.

Tekintve, hogy Magyarországon a Lidl már jóideje, pontosan 2004 óta van jelen piaci szereplőként, nem kizárt, hogy a vállalat előbb-utóbb itthon is elérhetővé teszi a tartós autóbérlés lehetőségét. Napjainkban egyre többen kezdenek autólízingeléssel foglalkozni, ezért mind nehezebb és nehezebb döntés elé kerülnek a vállalkozók és magánszemélyek abból a szempontból, hogy melyik számukra a legideálisabb választás.

Te mit gondolsz az esetről? Lízingeltél már valaha autót? Írd meg nekünk tapasztalataidat!