Kémfotókon a 2020-as CLA

Frissítve:
2018-11-17, 13:25

Újabb képeket hoztak nyilvánosságra a kecskeméti Mercedes gyár kompakt szedánjának következő verziójáról.

Annak ellenére, hogy a Mercedes nemrég bemutatta az A-osztály szedán kivitelét, a négyajtós CLA is gyártásban marad. A gyártó kompakt modelljei elég jól fogynak, az első ilyen „újkori” járművük 2012-es bemutatása óta kétmilliónál is több autót adtak el ebben a kategóriában, melynek következtében érthető módon egyre nagyobb figyelmet fordítanak erre a területre.

2020-as Mercedes CLA kémfotó elölről

A CLA frissítésére is sor került, mely továbbra is a CLS kicsinyített mását képviseli. Az A-osztály szedánjánál viszont alacsonyabb és kupésabb a tetővonal, a C-oszlopnál szépen lejt a bódé, ennek ellenére ez még mindig egy négyajtós szedán, bárki bármit mond. Az orr-részen már jól látható az új hűtőrács, mely illeszkedik a gyártó jelenlegi arculatába.

Az MFA platformra épülnek a Mercedes kompaktjai, melyet a gyártó továbbfejlesztett, és most MFA2-ként emlegetik. Ez jelentős súlycsökkentésre ad lehetőséget, ráadásul az alternatív hajtások beépítését is lehetővé teszi. Pontos adatokat még nem közöltek, de ebből arra lehet következtetni, hogy a CLA esetében is fogyókúrás programot hajtottak végre.

2020-as Mercedes CLA kémfotó hátulról

A kezelőszervek továbbfejlesztése is a frissített platformnak köszönhető, a CLA-ban is feltűnhet majd a nagyobb E és S modellekben megfigyelhető kiterjesztett képernyő. Ez a műszeregységet és a központi kijelzőt összekötő felület az MBUX (Mercedes-Benz User Experience) rendszer része, melyben a beszédfelismerő is fontos szerepet játszik az érintőképernyő mellett.

A jó eséllyel Kecskeméten készülő új CLA négyhengeres turbós motorokkal érkezik majd, de azok sem maradnak választási lehetőség nélkül, akik valami erősebbre vágynak. Lesz majd ugyanis 35-ös és 45-ös AMG kivitel a CLA-ból, ez utóbbi 400 lóerő feletti teljesítményű lesz. A négyajtós mellett a Shooting Brake életmód-kombi is csatlakozik a frissített Mercedesek listájához.

Mercedes MBUX kezelőfelület

A CLA-t feltehetően az A-osztály közelébe fogják árazni, hiszen nem akarják, hogy a két modellcsalád egymást túlzott mértékben elnyomja a piacon. A hivatalos bemutató várhatóan 2019 tavaszán lesz, az utakra pedig 2020-ban kerülhet az új CLA.

További autós hírek

Biztos sokaknak ismerős lesz a videóban látható “jelenség”, a drága mama, aki a legfinomabbakat főzi és a legjobb piacról szerzi…

Ahogy arról beszámoltunk, szörnyű tragédia közepette vesztette életét egy magyar kamionsofőr Szlovéniában. Egy személyautó ütközött a szerelvénynek, majd az ütközés…

Olvasónktól kaptuk az információt, miszerint ma 11 óra magasságában egy Transporter hátsó ajtaja menet közben kinyílt. A járműben szabálytalanul szállított…

Olvasónktól, Károlytól kaptuk a felvételt. Kb. 130-cal haladtak még kora ősszel az M5-ös autópályán, amikor “fénysebességgel” elhúzott mellettük egy BMW.…

Egy autós lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközött. A vezető életét vesztette, utasa megsérült – írja a police.hu Egyelőre ismeretlen…

Kapcsolódó írások

Mindentudó az új A-osztály
2018. február 08.
A Mercedes A-osztály többé már nem nevezhető belépő szintű modellnek. Kívánatosabb és okosabb, mint valaha, ugyanis számos funkciót megkapott, amit eddig csak luxuslimuzinok birtokoltak.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Megújul az A-osztály a Mercedesnél 2018-ra
2017. március 15.
Hosszú volt az út, mire a designerek észbe kaptak, és elkezdtek értékelhető formát varázsolni az A-osztálynak, de végre jó nyomon vannak
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.