vasárnap - 2022. October 02.
15.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Két új SUV is jöhet a Volvotól, egy az XC40 alatt, egy pedig az XC90 felett

Az illetékesek célozgatása alapján, várhatóan bővíteni fogják a termékpalettát a sikermodelljeik szegmense mentén

A hírek szerint a Volvonál fontolóra veszik a SUV sorozatuk bővítését, ami alapján valószínűleg az XC40 alá és az XC90 fölé terveznek beilleszteni két típust. Nemrég készített interjút az Autó Express Hakan Samuelssonnal a Volvo vezérigazgatójával, aki elmondta, hogy a svéd autógyártó bővíteni szeretne, aminek iránya a gyár kulcs szegmenseit érinti majd.

„Stratégiánk a növekedés volt, de nem tisztán a mennyiségek növelésével. Keményen haladunk és egyre jobbak vagyunk azokban a szegmensekben, ahol igazán erősen jelen vagyunk. Ez az alapvető feltételezés. Most megvan a cég termelési kapacitása is a növekedéséhez "- mondta. „Továbbá nem zárjuk ki az újdonságok lehetőségét, különösen a nagyon alapvető szegmensekben, mint például a SUV. Úgy hiszem, most megvizsgáljuk ezt a lehetőséget is. Senki sem vetheti el azt az elképzelést, hogy lehet egy nagyobb, de talán egy kisebb is... A jövőben meglepetésekkel készülünk. ”

Kis háttér-információként azt már tudjuk, hogy a Volvo az XC10, XC20, XC30 neveket már birtokolja közel 20 éve, az eddigi rendszer szerint az egyik legesélyesebb megnevezés a XC20 lehet. Méretben az információk csepegtetése alapján az Audi Q2, Mini Countrymanhez hasonló 4 méter körüli autót feltételeznek a spekulánsok, amihez a gyártó CMA platformjának kicsinyített mása lenne megfelelő.

„Nagyon erős SUV palettánk van . Tehát soha ne mondd, hogy soha ”- mondta Samuelsson az apróbb Volvo SUV lehetőségéről. „Jelenleg az a tendencia, hogy a prémium egyre inkább független a mérettől. A kisméretű autók is lehetnek prémiumok. Csak azért, mert kicsi a ruhád, nem kell, hogy műszálas legyen.”

A két új SUV-ről még semmi konkrétum nincs, de az biztos, hogy felkeltették a sajtó és a márka kedvelőinek érdeklődését.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!