A Kia leányvállalata meghosszabbítja az autók gyári garanciáját Amerikában

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-04-08, 13:14

A program az Egyesült Államokban értékesített járműveket érinti.

A Kia Motors amerikai leányvállalata, a Kia Motors America (KMA) meghosszabbítja azon járművek gyári garanciáját június 30-ig, amelyeknek a jótállása 2020 márciusa és 2020 májusa között járt volna le. A Kia Promise néven futó jótállási program az USA-ban eladott járműveket érinti.

A koronavírus miatt az Egyesült Államokban is kisebb-nagyobb utazási korlátozások vannak érvényben, emiatt az autótulajdonosok nehezen vagy sehogy sem tudnak eljutni a márkakereskedésekbe, így a díjmentes garanciális javítás elvégzése rengeteg ügyfél esetében veszélybe került. A KMA rajtuk próbál segíteni most azzal, hogy a gyári jótállások érvényességét kitolja június 30-ig. A Kia Motors America fontos piaci szereplő az USA-ban, a KMA jóvoltából több mint 755 hivatalos márkakereskedésben juthatnak hozzá Kia modellekhez az emberek Amerika szerte.

Kia Sorento szemből

Néhány nappal korábban a Hyundai hirdetett meg egy óriási globális kampányt, Dél-Korea egyik legnagyobb autógyártója 175 országban hosszabbítja meg a mostanában lejáró gyári garanciákat, a döntés több mint egymillió autótulajdonost érint pozitívan. Az autógyártók arra kérik az ügyfeleiket, hogy konzultáljanak a hozzájuk legközelebb eső márkakereskedéssel, hogy még pontosabb képet kapjanak a garanciakiterjesztésről.

Ha már szóba kerültek a koreaiak, akkor itt megemlíteném, hogy a Hyundai, Kia páros intelligens váltót fejlesztett ki, amely hamarosan bemutatkozik. A különleges váltó a mesterséges intelligencia segítségével tervezi meg az optimális váltások idejét, a koreaiak pedig váltig állítják, hogy az általuk kifejlesztett rendszer 43 százalékkal hatékonyabban működött a hagyományos automatáknál a tesztek során.

Kapcsolódó írások

Elon Musk
2020. március 14.
A Tesla vezére szerint nincs ok a pánikra és a felesleges vásárlásra.
önvezető autó
2019. június 19.
Július 1-től új korszak köszönt be az önvezető autózás történetében.

További hírek