A KIA Motors támogatásával indul útnak az UEFA Európa Liga serlegének túrája

Kozma Ádám
Közzétéve:
2019-03-22, 12:14

A KIA által vezetett túra összesen nyolc európai városba látogat el, a rendezvénysorozat célja focicipőket gyűjteni a menekültek számára

Hatalmas reklámérték van az európai fociban az autómárkák számára, manapság talán nincs is olyan megméretés vagy csapat, aminek támogatói között ne lenne egy autómárka. Ha a labdarúgás szurkolói érdeklődésének van mesterhármasa, akkor idén a Bayern München rajongó kapják. A bajor csapat szurkolóinak sör, kolbász és BMW rajongása tuti történelmi szintre emeli a lelátók hangulatát.

A dél-koreai autómárka is beszállt a fociba. A KIA Motors és az UEFA bemutatja az „UEFA Europa League Trophy Tour Drivern by Kia” megnevezésű jótékonysági rendezvénysorozatát. A túra során a szurkolóknak lehetősége nyílik testközelből megtekinteni a 2018/2019-es UEFA Európa Liga kupáját már bajnokság kieséses szakaszának kezdetekor.

UEFA Európa Liga serlegének túrája Kia támogatásával

Az rendezők adománygyűjtésének célja, hogy a kiállítást megtekintő szurkolók hozzák magukkal már nem használt focicipőjüket amit felajánlanak a rászorulóknak. A rendezők az UEFA Gyermekalapítvánnyal együttműködve elszállítják a cipőket, a szíriai menekültek részére Jordániába, a zaatari menekült táborokba. Az adományozó szurkolók között egyéb ajándékok mellett, jegyet sorsolnak ki az UEFA Európa Liga döntőjére. A kiállítások helyszínein kívül a területi KIA kereskedésekben is le lehet adni az adományokat.

Alexander Čeferin, az UEFA elnöke többször járt személyesen az észak-jordániai táborban, ahol személyesen látta, hogy a labdarúgás milyen sokat jelent a menekült gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Elárulta azt is, hogy az UEFA alapítványa nem először segít a menekülteken, közreműködtek a pályák kialakításában, de a lábbelik terén komoly hiányok jelentkeztek, ezért kérik rajongókat akik megtehetik, segítsék adományokkal a rászorulókat.

A KIA támogatásával megrendezett kupa túra 2019. március 5-én indult útjára a Genfi Autószalonról és május 12-éig tart, az UEFA Európa Liga Bakuban lejátszódó döntőjéig. A túra útvonala Genfen kívül érinti még Sevilát, Londont, Milánót, Moszkvát és Párizst is. Az állomások helyszíneiként szolgáló amatőr klubokban, iskolákban lehetőségük lesz a rajongóknak szemügyre venni a kupát és találkozhatnak az UEFA Európa Liga legendás résztvevőivel is.

Olyan sztárjátékosok is csatlakoztak az adománygyűjtéshez, mint Deco, Lothar Matthäus és Eiður Guðjohnsen, és a lista még közel sem ért véget.

„Az UEFA Európa Liga serlegének túrája lehetőséget ad a rajongóknak találkozni a leghíresebb játékosokkal, akik valaha részt vettek a bajnokságban. Nagyra értékeljük a Kia hozzáállását, legfőképpen azt, hogy megpróbálnak eljutni a szurkolókhoz Európa szerte, akik adományoznak valamit azoknak, akiknek nincs felszerelésük a játékhoz” - mondta Guy-Laurent Epstein az UEFA rendezvények marketing igazgatója.

A KIA megtiszteltetésnek érzi a nemes feladatban való közreműködést, elárulta a program során iskolákat fognak meglátogatni és rendezvényeket szerveznek ismert UEFA nagykövetek részvételével.

„Nagyon izgatottak vagyunk, amiért elindult az „UEFA Europa League Trophy Tour Drivern by Kia” adománygyűjtő túra az UEFA-val. A rendezvénysorozat nem csak lehetőséget ad a rajongóknak testközelből látni a híres kupát, hanem az adományaikkal hozzájárulnak, hogy segítsünk azoknak a menekült fiataloknak, akik  lehetőségeik hiánya miatt nem élhetnek játékkal kapcsolatos szenvedélyüknek” - nyilatkozta Yong-Won Cho, a Kia Motors Corporation vezető alelnöke és marketing igazgatója.

UEFA Európa Liga serlegének túra állomásai:

  • Genf - 2019. március 5-17
  • Sevilla - 2019. március 22-23
  • Berlin -2019. március 29-30
  • London - 2019. április 5-6
  • Milánó - 2019 .április 12
  • Moszkva - 2019. április 20-21
  • Párizs - 2019. május 10
  • Baku -2019. május 17
Forrás:

KIA

További autós hírek

Megint hihetetlen videó került fel az Internetre. Gondolta a hölgy, hogy benzint vásárolna a kúton, de nem az autóba töltené,…

Lassan minden nagyképűség nélkül állíthatjuk, hogy kb. mindent láttunk, ami a budapesti forgalomban tapasztalható. Viszont ekkora idiótát még tényleg nem…

Korábban már hírül adta az MTI, hogy Magyarországon is elkezdik az E10 benzinre való átállást, mely magasabb bioetanol tartalmat jelent.…

Baleset történt 2019. december 11-én 8 óra 44 perckor, az M1-es autópálya 144. kilométerszelvényében, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Egy…

A kamionos egyszerűen nem látta a gyalogost, aki közvetlenül előtte akart átmenni az úton. A hatalmas súly miatt a gyalogost…

Kapcsolódó írások

2018 FIFA Labdarúgó VB: az autók álomcsapata
2018. június 24.
Most, hogy már javában zajlik a 2018-as labdarúgó világbajnokság Oroszországban, itt az idő, hogy szemügyre vedd az autók álomcsapatát.
Kíváncsi vagy, milyen autóval járnak a sztárfocisták? 5+1 példa!
2017. szeptember 12.
Ha a világ egyik legjobban fizetett futballistája vagy, szinte csak az ízlésed határozza meg, milyen autót hajtasz, de mindegyik tükrözi gazdája stílusát is.
Határokon túl - Nemzetközi Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Tornát rendeznek Dunaújvárosban!
2017. december 16.
A jótékonyság jegyében kerül megrendezésre 2018 januárjában a Carissa Kupa. A focitorna alatt befolyt összegből támogatják a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény munkáját.
Az FC Bayern csapata a 2018-as Audikkal
2019. március 13.
Vajon ki jár jól és ki jár rosszul azzal, hogy a futballklub autóbeszállítót vált?