Kia GT-k és az e-Niro is feltűnik Párizsban

Frissítve:
2018-11-13, 11:15

Végre Európában is debütál a Kia tisztán elektromos crossovere, bemutatják a shooting brake génekkel rendelkező ProCeedet normál és GT kivitelben egyaránt, valamint többet tudhatsz meg a GT Line specifikációkról

A Kia Motors a 2018-as Párizsi Autószalonon mutatta be végleges formájában az új ProCeedet. A shooting brake a teljesítményorientált Ceed GT-vel és a ProCeed GT-vel, valamint a Ceed GT Line változattal együtt debütált, nem mellékesen pedig a Kia e-Niro is megkezdte kalandjait a kontinensen.

Kia ProCeed Shooting Brake
A koreai shooting brake

Kia ProCeed – egy vérbeli tourer, merész hátsó fertállyal

Kimagasló helykínálat és sokoldalúság jellemzi a frissen bemutatott, ötajtós shooting brake-et, melyet tavaly a frankfurti autószalonon volt szerencsénk megcsodálni koncepció formájában. Nekem a Mercedes modern shooting brake megoldásai eddig is tetszettek, végre egy távolkeleti márka is bevállalta ezt a fajta kocsiszekrényt, kérdés, hogy a hátsó fejtér hogyan alakul majd a meredeken lejtő tetővonal miatt. A kabin a honfitársaihoz hűen minőségben sokat lépett előre, például itt is megkapjuk a 7.0 colos lebegő kijelzőt a sofőr felé forduló műszerfalon. A Ceedhez hasonlóan ez a jármű is kifejezetten az európaiaknak készült - a fejlesztés és a tervezés itt folyt, a gyártás pedig Szlovákiában indul a Ceed és a Ceed Sportwagonnal egy üzemben, várhatóan a 2019-es év elejétől.

Kia ProCeed Interior
A Kia ProCeed beltere

Kia Ceed GT és GT Line

A koreai márka első teljesítményorientált hatchback-je 2013-ban tűnt fel először, itt volt tehát az ideje a legújabb Kia Ceed GT megújulásának a ProCeed GT debütálásával együtt. Az elődökhöz méltó módon egy 1.6 literes T-GDi turbómotorral érkezik a Ceed GT, számos újdonságnak számító kényelmi, biztonsági és vezetéstámogató rendszerrel felvértezve. Elérhető lesz hét fokozatú duplakuplungos automatával és a sztenderd hatos manuálissal. Jól megkülönböztethető a markáns élekkel és fémhatású betétekkel, módosított első- és hátsó lökhárítókkal, vöröses elemekkel a külsőn.

Kia Ceed GT
Kia Ceed GT

A GT-khez hasonlóan a GT Line kivitelű modellek is 2019 első negyedévében érkezhetnek, kérheted az 1.0 literes, 1.4 turbós vagy akár az 1.6 dízel motorvariációkhoz egyaránt. A sportos megjelenésre összpontosító felszereltségi szint az ötajtós ferdehátúhoz és a Sportswagonhoz is rendelhető, a ProCeed alapáron megkapja ezt. Szatén krómmal és fényes feketével burkolt hűtőmaszk, egyedi 17 vagy 18 colos GT Line kerekek, átszabott lökhárítók, sportosabb GT Line ülések jelennek meg a csomagban.

Kia Ceed GT Line
Kia Ceed GT Line

Kia e-Niro: zéró emisszió

A tisztán elektromos e-Niro a vezetési élményt, a merész dizájnt, a crossoveres előnyöket és a zéró kibocsátást hivatott ötvözni. A Kia első teljesen elektromos szabadiő-autója 485 kilométeres hatótávot ígér egyetlen feltöltéssel a 64 kWh-s akkupakk jóvoltából, a kisebb, 39.2 kWh-s akkucsomaggal ez a táv ideális esetben 312 kilométerre tehető. Az új e-Niro a Kia Hwasung-i telephelyén Koreában készül, 2018 végétől már megvásárolható lesz az európai piacon. A vállalat, mint mindig, most is hangsúlyozza, hogy továbbra is 7 év vagy 150 000 km-es garanciát biztosít ezen termékekre, ráadásul ez kiterjed az e-Niro lítium-ion akkucsomagjára egyaránt.

Kia e-Niro
A tisztán elektromos Kia e-Niro

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kia

Kapcsolódó írások

Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.
Jöhet a Kia Ceed GT
2018. február 20.
A Kia egy agilisabb és játékosabb Ceedet tervez, mely karakteréből adódóan a Hyundai i30N szövetségese lehet 2019-től.

További hírek