Kia Picantók érkeznek a MOL Limóhoz

Közzétéve:
2019-11-05, 13:34

A Volkswagen Up!-ok helyére 150 darab új Kia Picanto érkezik.

2019. november 5-én már új Kia Picanto modellekben találhatják magukat a közösségi autózás aktív használói, hiszen a MOL Limo 150, benzines Volkswagen Up!-ot küld nyugdíjba. Első körben 40 darab Kia Picanto áll szolgálatba, az elektromosok Volkswagenek továbbra is megmaradnak.

„Idén rengeteg újdonság történt a MOL Limo háza táján, 50 elektromos Smarttal bővült a flotta, és június elejétől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre is eljuthatunk a közösségi autómegosztó járműveivel. Az év végéhez közeledve sincs megállás, ezúttal ugyan azonos kategóriájú autót hoztunk be a flottába, azonban kényelmi funkcióit tekintve biztos vagyok benne, hogy a felhasználók örömmel fogadják a Picanto-k magasabb felszereltségét és hagyományos automata váltóját” – mondta Sáreczky Richárd, a MOL Limo ügyvezető igazgatója.

Kia Picanto vs VW Up!

A Kia 2016-ban bemutatott kis városi modellje a gyári adatok szerint 4,5 literrel el van, méreteiből adódóan és tolatókamerájának segítségével a parkolás sem jelenthet gondot. A használat díja ugyanannyiba kerül, mint a Volkswagen Up! esetében: havidíjas konstrukcióban 66, alkalmi felhasználással 77 forintos percdíjjal lehet számolni. A zsír új Picantók ülés- és kormányfűtése jól jöhet a hideg hónapokban, természetesen a világítás is automatikusan ki-be kapcsol, a menetstabilizáló a csúszós útfelületen, a visszagurulás gátló pedig emelkedőn lehet a segítségedre.

A közösségi autózás lehet az egyik megoldás a túlzsúfolt nagyvárosi közlekedésre, szerencsére a MOL Limo is folyamatosan fejlődik. Bővült a kiszolgálási terület, a szolgáltatás lefedettsége, az eredetileg 300 autóval induló flotta immáron 450 járműből áll, sőt a magyar autómegosztók közül ők alakítottak ki dedikált parkolóhelyeket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Kia

Kapcsolódó írások

GreenGo közösségi autózás
2020. április 03.
A koronavírus miatt jelentős engedményeket tettek az autómegosztó szolgáltatók.
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?

További hírek