hétfő - 2022. november 28.
3.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Kiderült, mennyibe kerülnek az új Dacia modellek idehaza

2021. január 29. | 14:50

A Sandero kivitelei már elérhetők, a Logan várhatóan áprilisban kerül forgalomba hazánkban.

A Dacia Magyarország online sajtóeseményen megtudhattuk, hogy az új Sandero és Sandero Stepway, illetve az új Logan mikor és milyen áron kerül bevezetésre a hazai autópiacon.

Sandero megújult külsővel várja az érdeklődőket, a pofás külsőnek, a 10 mm-rel alacsonyabb tetőnek és a szélesebb kerékíveknek hála ez a román autógyártó legnépszerűbb B-kategóriás modellje. A hasmagasság nem változott, ennek ellenére a korábbinál alacsonyabb és stabilabb hatást kelt a harmadik generációs Sandero. Az alacsonyabb légellenállás miatt csökken a fogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás mértéke (ez a másik két modellre is igaz). Belül is változott a Sandero, új üléskárpitok és vékonyított fejtámlák várják az embert, utóbbiak a könnyebb hátranézést segítik elő. A csomagtér 410 literesre bővült a második generációhoz képest.

A Stepway verzió 41 mm-rel nagyobb hasmagasságot kínál az alapkivitelhez képest. Ez a változat a hűtőrácson látható Stepway feliraton kívül a motorháztető hangsúlyosabb domborításairól és az első ködfényszórók feletti lökhárítóbetétekről is azonnal felismerhető, a robosztus városi crossover szemmel láthatóan elkülönül az alapmodelltől. A beltérben egyedi narancssárga betétek és varrások találhatók. Új fejlesztés a moduláris, kivehető tetősín, ami akár 80 kilót is elbír mindenféle gond nélkül. A választható motorok egyike az 1,0 literes szívó benzinmotor lesz, amely 65 lóerős, egy ötsebességes váltóval. Ezen kívül elérhető lesz még egy 0,9 literes, 90 lóerős erőforrás egy hatfokozatú sebességváltóval. Lesz 100 lóerős LPG gázos kivitel is, ugyanakkor a dízelmotort kivették a kínálatból. A benzinmotorok kivétel nélkül mind részecskeszűrősek.

Az új Logan 4 cm-rel hosszabb lett, a karosszériájára pedig lágyabb és dinamikusabb vonalakat kapott. Jellemzői közé tartoznak a kisebb oldalsó ablakok és a laposabb szögben felívelő szélvédő. A hátul ülők számára jó hír, hogy a térdhely is nőtt 4 centiméterrel, és a modell sajátja az első ülések háttámláján megjelenő lehajtható asztalka. Az ergonomikus műszerfal, a tárolóhellyel ellátott középső könyöktámasz, az elektromos parkolófék, az új elektromos szervokormány, az állítható vezetőülés és az automata klíma is megemlítendő az új Logan esetében. A csomagtartó 528 literesre nőtt, ez 18 literrel tágasabb teret jelent a második generációs Loganhez képest. 

A modellekben közös, hogy azok a Renault CMF-B moduláris platformjára épülnek, illetve az Y-alakú új LED-fény is azonos jellemvonás a modellekben. A Sandero és Sandero Stepway változatok már kipróbálhatók itthon, míg az új Logan értékesítése a tervek szerint április végén kezdődik a magyar újautó-piacon. A 3 év vagy 100 000 kilométer garancia nem változik, sőt, a garancia akár 5 évre is kiterjeszthető. Érdekesség, hogy 2022-ben várható a Sandero hibrid hajtáslánccal ellátott kivitele.

Most pedig lássuk a listaárakat:

Dacia

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!