A kínaiak új luxuslimuzinja a Hongqi L4 névre hallgat

Közzétéve:
2020-03-26, 15:52

A kínai luxusautó-gyártó, a Hongqi egy teljesen új járművön dolgozik, amely az L4-es nevet viseli.

A kínai Chejiahao számolt be néhány hónappal ezelőtt arról, hogy a gyártó már készített egy kis méretű agyagmodellt, majd egy életnagyságú példányt teszteltek szélcsatornában. Míg a Hongqi más modelljei, például a feltűnő H9, nagyon futurisztikus és stílusos kialakítású, a Hongqi L4 sokkal tradicionálisabb és retró megjelenésű, hasonlóan zászlóshajójához az L5-höz.

A Hongqi limuzinja elölről

Az új szedán elején egy hatalmas króm rács és egy pár kicsi és egyszerű fényszóró található, valamint a Hongqi „vörös zászló” emblémája. A jármű tervezésének további kulcsfontosságú elemei a sok küllős króm felnik és a hátra fele nyíló ajtók. Érdekes módon a vázlatok a járművet szedán és kupé formában is mutatják, jelezve, hogy a vásárlóknak két karosszéria közül lehet választani.

A Hongqi L4 limuzinja oldalról

Belül minden meglehetősen egyszerűnek tűnik, sok fa borítást láthatsz a képen, a műszerfal közepén pedig egy nagy Tesla-stílusú infotainment rendszer található.

A Hongqi L4 hátulról

A Hongqi L4 motorházteteje alatt egy dupla turbós, 4,0 literes, V8-as erőforrás található, amely körülbelül 400 lóerő leadására képes, ezzel simán partiban van az Audi A8-cal, a Mercedes-Benz S osztállyal és a 7-es BMW-vel. Egyelőre nem világos, hogy a kínai luxusautó gyártó jóváhagyta-e az L4 gyártását.

A Hongqi L4 belső tere

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio egy versenypálya kanyarjában
2020. január 24.
Évfordulós Alfa Romeo szedán érkezhet idén.
Aurus Senat az Ermitázs kertjében
2019. július 11.
A hibrid Aurus Senat egy dolgot biztosan tud, „nem robbanhat fel” ahogy az oroszoknál semmi más sem

További hírek