A kínaiak új luxuslimuzinja a Hongqi L4 névre hallgat

Közzétéve:
2020-03-26, 15:52

A kínai luxusautó-gyártó, a Hongqi egy teljesen új járművön dolgozik, amely az L4-es nevet viseli.

A kínai Chejiahao számolt be néhány hónappal ezelőtt arról, hogy a gyártó már készített egy kis méretű agyagmodellt, majd egy életnagyságú példányt teszteltek szélcsatornában. Míg a Hongqi más modelljei, például a feltűnő H9, nagyon futurisztikus és stílusos kialakítású, a Hongqi L4 sokkal tradicionálisabb és retró megjelenésű, hasonlóan zászlóshajójához az L5-höz.

A Hongqi limuzinja elölről

Az új szedán elején egy hatalmas króm rács és egy pár kicsi és egyszerű fényszóró található, valamint a Hongqi „vörös zászló” emblémája. A jármű tervezésének további kulcsfontosságú elemei a sok küllős króm felnik és a hátra fele nyíló ajtók. Érdekes módon a vázlatok a járművet szedán és kupé formában is mutatják, jelezve, hogy a vásárlóknak két karosszéria közül lehet választani.

A Hongqi L4 limuzinja oldalról

Belül minden meglehetősen egyszerűnek tűnik, sok fa borítást láthatsz a képen, a műszerfal közepén pedig egy nagy Tesla-stílusú infotainment rendszer található.

A Hongqi L4 hátulról

A Hongqi L4 motorházteteje alatt egy dupla turbós, 4,0 literes, V8-as erőforrás található, amely körülbelül 400 lóerő leadására képes, ezzel simán partiban van az Audi A8-cal, a Mercedes-Benz S osztállyal és a 7-es BMW-vel. Egyelőre nem világos, hogy a kínai luxusautó gyártó jóváhagyta-e az L4 gyártását.

A Hongqi L4 belső tere

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1989 Mercedes Benz
2020. április 04.
Számomra a 80-as évek egyik legkirályabb AMG-modellje az 560 SEL 6.0. 
Mercedes S-osztály
2021. április 16.
Méltó módon ünnepli a német márka a Maybach kerek születésnapját.

További hírek