Kis híján tömegbaleset történt az M7-esen - VIDEÓ

Tóth Balázs
Közzétéve:
2020-12-01, 16:30

A kamionosok lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

A Magyar Közút november 30-án tett közzé egy videót YouTube csatornáján, melyen az M7-es autópálya Budapest felé vezető szakaszán, a 83-as kilométerszelvénynél kis híján tömegkarambol történt.

Az eset 2020. november 28-án szombaton történt, amikor is mozgó terelés mellett biztosították a közutasok a belső sáv mellett dolgozó szakembereiket. munkáját. A videón nem látszik, de a feliratok szerint a munkaterületet több lépcsőben és módon előjelezték.

A képsorokon látható, hogy mindezek ellenére egy furgon és három autós nagy sebességgel érkezett a belső sávban, ott, ahol a közutasok energiaelnyelő berendezése állt. Ez az eszköz arra szolgál, hogy a munkaterületen dolgozókat és az ott esetlegesen balesetet szenvedőket védje. A furgon még éppen be tudott vágni két kamion elé, az első autós pedig fékezés után viszonylag kis tempóval az energiaelnyelőnek ütközött. A kamionosok észlelvén a veszélyhelyzetet, a felhajtósávba tértek ki, utat adván az egyik autósnak, hogy elkerülja az ütközést. A harmadik autós a belső sávban maradt ugyan, de fékezéssel el tudta kerülni a karambolt.

A közutasok arra kérik az autósokat, hogy figyeljék az időszakos korlátozó jelzőket is az autósok, és tartsák be a sebességhatárokat.

Az elmúlt napokban két ilyen eszköznek is nekihajtottak figyelmetlen gépjármű vezetők az M1-es és az M7-es autópályán, havonta átlagosan egy ilyen baleset történik. Egy eszköz típustól függően 3-5 millió forintba kerül.

Kapcsolódó írások

Önvezető személyszállító kisbusz ütközött Las Vegasban
2017. november 17.
Ismét terítékre került, vajon mennyire biztonságosak az önvezető járművek, miután egy frissen forgalomba állt, nem ember által vezetett gépjármű érintett volt egy balesetben.
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.

További hírek