Kivitték az új Broncót a Wrangler otthonába

Kozma Ádám
Közzétéve:
2020-08-07, 12:09

Ha eddig esetleg nem lett volna tiszta, ki a közvetlen konkurens.

Bár az eddig bemutatott anyagokon egyáltalán nem szemérmeskedik az új Bronco, azok számára, akiknek mégsem jött le, ízig-vérig terepjáró. Nem lett belőle béna SUV, (még) nem elektromos, mindent tud, ami kell a terepezéshez és szinte végtelen a gyári extrák sora, amivel még jobban specializálni lehet.

Ford Bronco 2020

Bár messze van még, mire az első boldog tulajdonosok elkezdhetik a Sziklás-hegység megmászását ezzel a modellel, a Ford elvitte egy éles tesztre a bestiáit. A dolog pikantériája, hogy az autót Kaliforniában tesztelték a Sierra Nevada hegységben, pontosabban a Rubicon terepjárós útvonalon. Ha valakinek eddig nem lett volna tiszta, most már tuti egyértelmű, hogy a Wrangler a közvetlen riválisa.

Nem kevés önbizalom szorulhatott a projekt kitalálójába, vagy rettentően megbíznak az autóba, de mindenképpen bátor húzásnak számít azon a nehéz terepen tesztelni a verdát, ahol a legnagyobb rivális a király. Ez a 22 kilométeres szakasz telis-tele embert és technikát nem kímélő akadályokkal, minden sziklához tartozik valami történelmi sztori az amerikai offroad világából.

Ford Bronco 2020 homokon

A lelkes rajongóknak és az internetnek hála gyorsan eljutott az információ ide is, fotók és két rövid videó formájában. A típus fanatikusaink szóló BRONCO6G fórumon osztották meg az anyagot, amin remélhetőleg nem a menet legsikeresebb részét láthatjuk.

Azért akinek van valamennyi fogalma az a terepezésről, annak az leesik, hogy talán nem is annyira az autó képességével van probléma. Hiszen a hajtás az első videón láthatóan szépen összezár, és kapaszkodna is ahogy tudna, de sima sziklákon való mászáshoz nem igazán ideális a megválasztott nyomvonal, de talán a guminyomáson lehetett volna még engedni. A második videó nyomvonala talán kicsit jobbnak tűnt, ekkor viszont csúnyán lecsúszott a falról, ami hallhatóan “megrendszabályozta” a prototípus oldalát.

Ford Bronco 2020 sziklákon

A látottak a gyártó szempontjából talán nem a legjobb marketinges anyagok, de az érdeklődők számára értékes infókat rejt az autó sziklamászói mozgásáról.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek