Kívül-belül megújult a Peugeot városi kisautója

Közzétéve:
2019-02-25, 14:24

Új generációt üdvözöl a Peugeot 208 - a kisautó elektromos hajtásláncot és vadiúj formatervet tudhat ezúttal magáénak

A francia gyártó átdolgozta városi kisautójának formavilágát, így abba már nemtől függetlenül bárki nyugodt szívvel behuppanhat. A Peugeot új padlólemezének köszönhetően le is faragtak néhány kilót a jármű korábbi súlyából.

Peugeot 208 városi kisautó hátulja

A mini cirkáló mintegy 4 centiméterrel hosszabb, alacsonyabb és 30 kilogrammal lett könnyebb a kifutó modellnél, Yann Beurel tervezési vezető szerint a megújult 208-as „futurisztikus és fiatal” irányvonalat képvisel.

A kizárólag ötajtós, fronthajtásos modell a Peugeot új CMP (Common Modular Platform) architektúrájára épült, az első típus, mely szintén ezzel a platformmal büszkélkedhet, nem más, mint a DS 3 Crossback. A közeljövőben egyébként számos más márka is erre a padlólemezre kívánja építeni kisautóját, mint például a Citroën, illetve PSA-csoportba való olvadásának következtében az Opel és a Vauxhall is.

Peugeot 208 szemből

Peugeot 208 oldalnézetből

A P21-es kódnevet viselő városi járgányt többfajta motoropcióval kínálja majd a vállalat, ezalatt egy 1,2-es 75 lóerős benzines erőforrás értendő, melyet ötfokozatú manuális váltóval párosítottak, emellett egy 100 és egy 130 lóerős verziót is elérhetővé tesznek az ügyfelek számára. Előbbi hatfokozatú manuális váltóval, utóbbi pedig nyolcfokozatú automatával lesz elérhető.

Peugeot e-208

Mivel a gyártó úgy érezte, a megfelelő kibocsátási normák teljesítésével a dízeleknek van még létjogosultságuk a piacon, egy 1,5 literes négyhengeres gázolajost is szolgáltat majd a 208-asból. Ezzel az egységgel 100 lóerő maximális teljesítményt nyújt a kicsike, erőátviteli rendszerként egy hatgangos kézi váltó funkciónál majd.

Peugeot e-208 GT hátulja

Ráadásként tisztán elektromos verzió is készül a járműből, mely az e-208 nevet kapta. A vállalat által közölt információk szerint egy 50 kWh-s akkucsomagot helyeztek el az autóban, a teljesítmény 136 lóerővel és 260 Nm-rel lesz azonos. A Peugeot 208 WLTP-ciklus szerinti hatótávja mintegy 340 kilométer megtételét biztosíthatja. Az akkumulátorokat H-alakzatban a hátsó ülések alatt helyezték el, így feltehetőleg nem érdemes nagy csomagtérrel számolni.

Peugeot 208 beltér

Az autó sportos külsején az 508 formavilága köszön vissza, a belteret egyúttal különféle vezetést támogató és biztonsági rendszerrel látták el: a potenciális vásárlók felár függvényében Stop&Go rendszerrel kiegészített adaptív tempomatot, sávtartó asszisztenst, parkolóasszisztenst, automata vészfékező, aktív sávtartó- és a vezetőt felügyelő rendszert, jelzőtábla-felismerőt, holttér-figyelő funkciót, valamint a sebességkorlátokat monitorozó technológiát is kérhetnek a vadonatúj Peugeot 208-ba.

Peugeot 208 digitális műszerfal-egység

A másfél héten belül kezdetét vevő 2019-es Genfi Autószalonon így már nem érheti túl nagy meglepetés a Peugeot standjához látogató tömeget a kisautó kapcsán. Ugyanakkor lehet, hogy a gyártó szándékában éppen az állt, hogy az előzetes felfedés hatására legyen kíváncsibb a közönség az autó tényleges mivoltára.

Forrás:

További autós hírek

Egy new yorki férfi életét vesztette, miután egy véletlenül távolról beindított autó egy másikhoz préselte. A 21 éves Michael Kosanovich…

Rosszul sikerült egy próbaút Szentpéterváron. Egy hölgy szemelt ki magának egy Audi A7-est Szentpéterváron, el is vitte próbaútra, amikor nagy…

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Peugeot e-Legend Concept elölről.
2018. szeptember 24.
A sportos e-Legend elektromos tanulmány egyszerre retró és jövőbe mutató.
Peugeot 308 R hibrid koncepció
2018. október 22.
A francia gyártó nem titkolt célja, hogy a jövőben villanyos technológiával lássa el a legerősebb járműveit
Peugeot L45 versenyautó
2019. június 26.
Az 1914-es lyoni nagydíjra épült tartalék autó még ma is 160 km/h feletti száguldásra képes.