2023. március 24. | 07:42

Nem tudtak mit kezdeni vele és az értékét sem mérték fel helyesen, így inkább kidobták.

Még március 17-én este loptak el egy autót Budapesten a VI. kerületben. Egy ételfutár autója állt az étterem előtt, amelyet nem csak nyitva hagyott, de a kulcsot is benne felejtette.

Így hát két férfi kapott az alkalmon és meglovasította a futárautót. Azt csak később vették észre, hogy a hátsó üléseken különös csomagok vannak.

Később kiderült, hogy ezekben 30 darab elektromos rollerekhez tartozó akkumulátor van. Valószínűleg nem érthettek hozzá vagy nem tudták felmérni ezek értékét, mert egyszerűen csak kidobták a kukába őket.

Ezek után saját autójukhoz akartak visszamenni a lopott járművel. Ott viszont már a rendőrök várták őket, mert a futár azonnal bejelentette a lopást.

Később az akkumulátorcsomagok is megkerültek, mert a két férfi megmutatta a hatóságoknak, hogy hol dobták el őket. Így végül az autó mellett ezek is visszakerültek jogos tulajdonosukhoz.

A 19 és 46 éves férfi valószínűleg nem is tudta, hogy nagyjából 3 millió forint értékű akkumulátort dobtak a kukába. Mindkettőjüket lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatják ki a terézvárosi rendőrök.

Az elektromos rollerek KRESZ-be való bekerülése egyébként rövid időn belül hatályos lehet. 

Depositphotos