Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
vasárnap - 2023. december 03.
-1 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Komoly tervekkel állt elő a Lancia

2022. május 23. | 16:23

Kiderült, mikor érkezhet a megújult Delta.

A Stellantis tulajdonában lévő Lancia vezetői bejelentették, hogy mit szeretnének megvalósítani a 2024-től 2034-ig tartó időszakban. Az olasz márka új stratégiai terve a következő generációs Ypsilon bemutatásával veszi kezdetét két év múlva.

Az új üzleti terv csúcspontja a 2028-as év lesz, amikor a Lancia tisztán elektromos márkává igyekszik válni, onnantól kezdve kizárólag tisztán elektromos járműveket szeretne értékesíteni a vállalat. A friss Ypsilon lesz a márka első új generációs modellje, amely 2024-ben mutatkozik be.

Lancia modellek
Fotó: Lancia

A Lancia legkisebb járműve nagyjából 4 méter hosszú lesz, és továbbra is az európai B-szegmensben próbál majd sikereket elérni. A tervek szerint egy teljesen elektromos változat is érkezik belőle. Két évre rá a márka bemutatja új zászlóshajóját, egy 4,6 méter hosszú crossovert, amely vélhetően az Aurelia nevet kapja. Ez az új Citroën C5 X riválisa lehet a legnagyobb európai szegmensben. 2028-ban aztán megújul a Lancia Delta, de közben azért megtartja az eredeti autó ferdehátú formáját.

A 10 éves terv egyik legfontosabb pillére az elektromos autózásra koncentrál, ami arra utal, hogy még a villanyosított belső égésű hajtásláncok is megszűnnek. Az Aurelia – az új Deltához hasonlóan – nagy valószínűséggel a nulla helyi károsanyag-kibocsátású modellek táborát fogja erősíteni. A Lancia ezek mellett azt is kifejtette, hogy az évtized végére mintegy 100 márkakereskedővel szeretne rendelkezni Európa 60 nagyvárosában.

Ford elnök: eljött az ideje, hogy inkább gyalogoljunk Nagy lángokkal égett egy jármű a maglódi Auchan parkolójában – VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!