vasárnap - 2023. május 28.
17.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 566 Ft
100 612 Ft
D 551 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Prémiummárkát faragna a Lanciából a Stellantis

2021. január 21. | 15:46

Az olasz autómárka még él, és feltörhet, mint a talajvíz.

Nemrég szivárogtak ki azok a kémfotók, amelyeken a Lancia Ypsilon frissített változata látható. A kis ferdehátú a márka egyetlen modellje, ami csak az olasz piacon kapható. Az autóiparban tevékenykedő szakemberek korábban még azt vizionálták, hogy a Lancia eltűnhet a süllyesztőben, a most létrejött Stellantis azonban ezt mindenképp meg szeretné akadályozni.

A világ negyedik legnagyobb járműipari vállalatához egy tucatnál is több márka tartozik, az autógyártó pedig nemrég közölte, hogy milyen stratégiai lépésekre készül az első időszakában. A csoporthoz tartozó márkák piaci helyzetük alapján különböző csoportokba lettek osztva, kissé meglepő módon a prémium márkák közé a Lancia is besorolást nyert az Alfa Romeo és a DS mellett. Ezek szerint a Luca Napolitano által vezetett brand egy szinttel az Opel/Vauxhall és a Peugeot felett áll a Stellantis szemében.

A Stellantis nem részletezte, hogy mit jelent a Lancia számára az, hogy bebocsáttatott ebbe az új szegmensbe. Csak annyit árultak el, hogy dizájn szempontjából a Lancia egy kalap alá vehető az Abarth, az Alfa Romeo, a Citroën, a DS, a Fiat, az Opel és a Peugeot alkotta társulattal. Ennek a csoportosulásnak Jean-Pierre Ploue dizájnfőnök szab fazont.

Lehetséges, hogy a Lancia profitálhat az Alfa Romeótól kölcsönzött technológiákból, és akár új életet is lehelhetnek a márkába, amennyiben sikerrel fel tudják rázni a modellválasztékot. Egyelőre annyi biztos, hogy a Lancia még él, és ha jól alakul a sorsa, akkor akár gyorsan felívelő pályára is állhat.

Sofőröket keres az USA egyik ikonikus hot dog árusító vállalata A Microsoft sem akar lemaradni az önvezető autók fejlesztésében

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!