A koronavírus miatt késik a Lotus Evija érkezése

Közzétéve:
2020-08-24, 10:23

A több mint 2000 lóerős elektromos sportautó leghamarabb 2021 elején debütálhat.

Az eredeti tervek szerint már 2020 végén el akarták kezdeni az Evija kiszállításait, ám a járványhelyzet átírta a dolgokat a Lotus háza táján is. Elhúzódott ugyanis a tesztfolyamat, amelynek következtében az egész projekt csúszásban van.

Lotus Evija elölről

 

 

Lotus Evija hátulról

 „Öt hónapot elvesztettünk, főleg az európai tesztelési folyamatból. Nem sikerült például elvégeznünk a spanyolországi meleg időben történő méréseket. Nem egyszerű egy ekkora projekttel alkalmazkodni az ilyen szituációkban.” – mondta Phil Popham, a Lotus vezetője.

Természetesen a tervezői munka annak ellenére nem állt meg, hogy a tesztelések nem kívánt módon haladtak. A teljesítményt 2000 lóerő fölé vitték (1491 kilowatt), valamint az aerodinamikán is csiszoltak egy kicsit. Az előzetes közlések szerint 3 másodperc alatt teljesíti majd a 0-100-at az Evija, a 200-as tempót pedig 6 másodperc körül éri majd el. Itt persze még nincs vége a vágtának, kevesebb mint 9 másodperc alatt állítólag 300 km/óránál jár majd. A jármű végsebessége elvileg 322 km/óra felett lesz, míg a megtehető hatótáv akár a 400 kilométert is elérheti.

 

Lotus Evija felni

 

Lotus Evija beltere

A Lotus egy carbon monocoque vázat használ, amelyre a látványos idomokat felhúzták. Se kilincsek, se külső tükrök nincsenek az autón a jobb aerodinamika érdekében, ez utóbbiakat kamerákkal helyettesíti. Mindössze 150 darabot készítenek majd az Evijából, melyek egyenként 1,5-2 millió euróba (mai árfolyamon 527-702,5 millió forint) kerül majd, bár a pontos árakat még nem hozta nyilvánosságra a Lotus.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lotus Evija
2019. július 18.
A Lotus Evija limitált számban fog készülni, és mondanom sem kell, nem lesz olcsó mulatság…
A NÚSz Zrt. egyik ügyfélszolgálati irodája
2020. március 16.
Ez nem mentesíti az autósokat az útdíj fizetése alól.

További hírek