A következő Porsche 911 GT3 RS-t fotózhatták le a minap

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-08-26, 10:31

Ezek lehetnek az első fotók a 992-es kódnevű Porsche 911 utcai versenyautójáról.

Németországban létezik egy különleges elfoglaltság. Fotósok hada dolgozik azon, hogy ők legyenek az elsők, akik lencsevégre kapnak egy-egy új típust. Nincs egyszerű dolguk, de azért nem is reménytelen, hiszen komoly autóiparuk van, sok gyártó sok autóját teszteli a különböző pályákon és persze a közutakon is.

Mindig örülünk, ha kémfotókon láthatjuk az álcázott új modelleket, de igazán akkor ér fülig a szánk, ha valami különleges modell kerül az objektívek kereszttüzébe. Nem hivatalos, de valószínűleg az itt látható fotókon már a következő generációs, 992-es kódszámú Porsche 911 GT3 RS szerepel. Nézd azokat a kiszélesített kerékjáratokat, a szoknyát körbe és azt hatalmas hátsó szárnyat…Váó.

Porsche 911 GT3 RS

A képeket elnézve azt mondanám, ez nem is a következő GT3 RS, hanem inkább egy igazi versenyautó. De azt miért tesztelnék közúton? És különben is, a GT3 RS egy valódi versenyautó, amire rendszámot lehet szerelni, hogy az utcán is lehessen vele menni. De igazán elemében a versenypályákon van, ahol kinyújtóztathatja végtajait, és megízlelheti saját határait.

Na persze a határok megtalálásához tapasztalt pilótára is szükség van, ne gondold, hogy holmi átlagos sofőr képes kiautózni a képességeit ennek a fenevadnak. Az aktuális 911 GT3 RS (991-es kód) is a versenypályák királya, keress rá nyugodtan Youtube-on, mit mennek a Nürburgringen. Abban 520 lóerőt teljesít a szívó 4,0 literes boxer, a következő generáció bizonyára ennél többet tud majd.

Porsche 911 GT3 RS

 

Dicshimnuszok íródjanak a Porschéhoz, mert kijelentették, hogy ragaszkodnak a szívómotorhoz ebben a környezetvédelmi normák által behatárolt világban, ami azt jelenti, marad ugyanez az erőforrás az új modellben is. Ugyan mi helyettesíthetné a 9000-ig elforgó csodát? Na ugye. Az utcai tesztek ugyanakkor ne tévesszenek meg senkit, az új GT3 RS érkezése csak valamikor 2021 tájékán várható.

 

Kapcsolódó írások

2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja.
Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.

További hírek