Közel 10 000 dolgozótól válik meg az Audi a következő években

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-27, 07:56

Irgalmatlan sok pénzt szabadít fel így a német autógyártó.

Az Audi hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a következő 5 év során, vagyis 2025-ig bezárólag 9500 dolgozót ki fog rúgni. A tömeges leépítés a társaság németországi üzemeit (Ingolstadt és Neckarsulm) fogja érinteni.

Az Audi az elbocsátások révén 6 milliárd eurót szabadít fel a költségvetésében, ezt az összeget pedig az elektromosautó-gyártás és a digitalizáció területén használja majd fel. Az autógyártó leszögezte, hogy a kirúgások mellett új munkahelyek teremtésére is számítani lehet, akik pedig túlélik a leépítési hullámot, azok 2029-ig foglalkoztatási garanciát kapnak.

Audi-gyárban dolgozó női munkaerő
Fotó: GTSPIRIT

Jelenleg 62 000 dolgozója van Németországban az Audinak, vagyis 2025-ig a munkaállomány 15 százaléka kikerül a képből, de ugyebár a társaság ígérete szerint meg lesz oldva a pótlásuk. Az Audi azt is bejelentette, hogy a neckarsulmi üzem évi 225 ezer, míg az ingolstadi gyár évi 450 ezer autó gyártására lesz alkalmas. Mind a két helyen készülnek majd elektromos kocsik, ami biztosítja a gyárak megmaradását hosszú távon is.

Magyarországon is elkezdődött egy hasonló folyamat, csak kicsiben: a G7 megtudta, hogy 2019 áprilisa óta folyamatos a létszámcsökkenés az Audi győri gyáránál. A lap azt is megtudta néhány névtelen forrástól, hogy a közeljövőben 1200 fővel csökkenhet a dolgozók száma. Az egyik győri munkás elárulta, hogy mi állhat a létszámleépítés mögött.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Autocar

MTI

GTSPIRIT

Kapcsolódó írások

Valentino Rossi, MotoGP, DTM, Yamaha, BMW, Audi, villámhír
2019. június 11.
A MotoGP legendája kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát egy számára ismeretlen sorozatban.
Audi SQ8 elölről
2019. június 24.
Az autó 0-100-as gyorsulása sem ad okot a szégyenkezésre.

További hírek