Drasztikus létszámcsökkentésbe kezdhet a győri Audi

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-10-31, 07:54

A cég kitért a konkrét válaszadás elől.

Április óta folyamatos a létszámcsökkenés az Audi győri gyáránál, írta meg az Index a G7-re hivatkozva. A vállalat több munkatársa is arról számolt be a lapnak, hogy a vezetés egy hónapja jelentette be, miszerint 1 200 emberrel fog csökkeni a dolgozók száma a közeljövőben.

Fontos megjegyezni, hogy az Audi nem kirúgja az embereket, egyszerűen nem ad új kontraktust azoknak, akiknek lejár a határozott idejű szerződése.  Az egyik dolgozó szerint emellett a nyugdíj előtt állókat is megpróbálja nyugdíjaztatni a cég.

Audi-dolgozó végzi a feladatát a győri Audi-gyárban
Fotó: Audi.hu

A G7 utánajárt annak, hogy a létszám csökkentése már 2019 tavaszán elkezdődött, április óta több mint háromszázzal csökkent az alkalmazottak száma. Az Audi egyébként Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója, állományának közel tizedét érintheti a leépítés.

„Nagyon kevés információt osztottak meg velünk. A dolgok szembetűnőek, de igazából csak találgatunk, illetve hallomásból szűrjük le a lényeget” – mondta el az egyik Audi-alkalmazott a G7-nek.

“A háttérben az elektromos motorok egyszerűbb gyártása áll, azaz nincs ennyi emberre szükség a villanymotorgyártáshoz” – nyilatkozta egy másik győri dolgozó.

Az Index már júliusban hallott arról, hogy az Audinál leépítési hullám jöhet (akkor már bőven elkezdődött a létszámcsökkentés), ám a cég a nyár folyamán kikerülte a konkrét válaszadást, most is csak azt cáfolta, hogy kirúg 1 200 embert.  De azt nem is állította senki, hogy rengeteg szerződésfelbontásával ritkítja meg a munkavállalói állományt a vállalat.

Forrás:

További autós hírek

Sokkoló videón egy újabb zebrán gázolás. Most egy betegszállító ütött el egy nőt a 18. kerületben, Budapesten. A balesetről videó…

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

“Az elsőnél figyeljétek a zöld lámpát a jobb szélén, bőven szabadot jelez már egy ideje, ha nem figyelek, lehet, hogy…

Kapcsolódó írások

Az Audi 25 éves sajtótájékoztatójának résztvevői
2018. szeptember 21.
2018. szeptember 20.-án ünnepelte az Audi Hungaria fennállásának 25 éves jubileumát
Audi TT 20 years limitált kiadás, oldalról fotózva
2018. december 05.
Az Audi limitált kiadású „TT 20 years” modellekkel tiszteleg a TT 2 évtizedes sikertörténete előtt.
Valentino Rossi, MotoGP, DTM, Yamaha, BMW, Audi, villámhír
2019. június 11.
A MotoGP legendája kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát egy számára ismeretlen sorozatban.
Audi SQ8 elölről
2019. június 24.
Az autó 0-100-as gyorsulása sem ad okot a szégyenkezésre.