Német helyett magyar igazgatója lesz az Audi Hungariának

Közzétéve:
2019-07-05, 08:50

A korábbi vezető visszatér Ingolstadtba.

Július elsejével új járműgyártásért felelős igazgatóje lett az Audi Hungaria Zrt.-nek, a posztot Les Zoltán kapta meg. Az eddigi igazgató, Arnd-Robert Sponagel visszatér az Audi AG központjába, és átveszi az ingolstadti járműgyártás vezetését.

Az új igazgató az Audi Hungaria analízis- és előszériacentrumából érkezik, ahol a győri modellek sorozatgyártásának előkészítését támogatta. A mérnök végzettségű Les Zoltán 22 éve erősíti az Audi Hungaria csapatát.

Les Zoltán áll egy Audi mellett

„Les Zoltán a legapróbb részletekig ismeri a győri járműgyártást, hiszen a kezdetektől jelentősen hozzájárult a járműgyártás fejlődéséhez. Sokéves tapasztalata nagyban segíti a vállalatot, hogy a jövőben megfeleljen a járműiparban zajló átalakulási folyamat kihívásainak” – mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria járműgyártásában jelenleg 4 000 munkatárs gyártja az A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 modelleket. Hamarosan egy újabb Q-modell, az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása kezdődik meg az Audi Hungariánál.

Az Audi Q3 második generációja jól átgondoltolt, minőségi belsővel és karakán külsővel igyekszik a kompakt SUV szegmens magaslatára törni.

Kapcsolódó írások

Az Audi 25 éves sajtótájékoztatójának résztvevői
2018. szeptember 21.
2018. szeptember 20.-án ünnepelte az Audi Hungaria fennállásának 25 éves jubileumát
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek