Aki egy könnyed vasárnap délutáni kocsikázásra indult Ohio állam egyik autópályáján, az jó eséllyel megbánta, hogy éppen akkor akadt arrafelé dolga. Egy hókotró ugyanis éppen a túloldali pályaszakasz takarítását végezte, ám eközben nagy erővel átjuttatta a havat a forgalomban haladó járművek elé. A jelentések szerint közel 50 autóban keletkezett kár az eset során.

A mellékelt videóban látszik, ahogy a munkagép ugyanolyan sebességgel halad, mint a többi jármű, majd hirtelen hatalmas hódarabokat szór át a túloldalra. A Cleveland News információi szerint a baleset helyi idő szerint 13:46-kor történt, a 114-es mérföldszelvénynél. Legalább 12 embert életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, közölte Ray Santiago, az autópálya-rendőrség szóvivője.

Az MLive YouTube-csatornájára felkerült felvétel az érintett járművekben esett kárról tanúskodik. A legtöbb autónak a szélvédője sérült, ám mások a szalagkorlátnak ütköztek, így a rongálódás az ő esetükben még nagyobb lehet.

Ohio állam közlekedési és infrastruktúra bizottságának szóvivője, Charles Cyrill elmondása alapján a hókotró vezetője 2015 óta dolgozik az autópályát üzemeltető vállalatnál. A sofőrt azonnal elküldték az ilyenkor kötelező alkohol-és kábítószervizsgálatra, a vizsgálat idejére pedig felfüggesztették a munkaviszonyát.

A tavalyi év elején beszámoltunk egy a fentinél jóval kedvesebb történetről. A linkre kattintva megnézheted, ahogyan tökéletes szinkronban végzik dolgukat a hókotrók az amerikai Kentucky államban.

Az elmúlt hétvégén Magyarországot is elérte egy komolyabb csapadékhullám, egyes tájakon 8-10 centiméteres hóesést is tapasztaltak az ott élők. A Magyar Közút természetesen hazánk útjain teszi a dolgát – reméljük, hogy a fenti esethez hasonlóak nem fordulnak elő nálunk. Ide kattintva a társaság fontos felhívásáról is olvashatsz.