A középkategóriás nyárigumik: ezek a 2020-s év kedvencei

Közzétéve:
2020-03-26, 15:24

Részletes gumiteszt.

Vásárlásnál sokan szeretik az olyan árkategóriát kiválasztani, ami nem számít olcsónak, azonban túlságosan drágának sem. A középkategóriában választhatunk felkapott márkák modelljei közül, amik kedvező tulajdonságokkal bírnak. Vásárlásnál figyelembe kell venni a nyári gumi olyan tulajdonságait, ami a maximális terhelésre és a sebesség megjelölésére vonatkozik, miközben azokat a csoportosításokat is nézzük, amik az üzemanyag-takarékosságról és a fékútról végzett tesztekről szólnak.

Választhatunk defekttűrő és megerősített gumikat is. Ezekről általánosságban elmondható, hogy többe kerülnek, és kevesebb problémát fognak adni, viszont a tesztek bizonyítják, hogy a normál kategóriába tartozó kerekek is strapabíróak. A gördülési zaj decibelben van megadva, a 70 alattiak abba a csoportba számítanak, amik kényelmes és komfortos vezetést nyújtanak, mivel halkak. Az árakat tekintve sokszor A kategóriát kapott termékek olcsóbban beszerezhetők, mint márkásabb társaik. Ezeket a tulajdonságokat érdemes összehasonlítani már a vásárlás előtt.

Minőségi termékek 20.000 Ft-tól

20.000 Ft körül mozgó személygépkocsi kerekek nyári gumi verzióban a Hankook kínálatában is beszerezhetőek. A Ventus V12 evo2 modellje az új sportabroncs. Dinamikus teljesítménnyel szolgál, nagy merevsége van, ami lehetővé teszi a megfelelő eloszlást, így az abroncs élettartalma megnövekedik. Nedves úton végzett tesztjeire A kategóriát kapott, ami a legjobbak közé sorolja be. Csökkenti a fékutat száraz körülmények között is, és üzemanyag-takarékosságban sem panaszkodhat, hiszen a C kategória minden felhasználó számára megfelelő benzinköltséget jelent.

A 20.000-es kategória másik nagy kedvence a Michelin Primacy 4. Hasonló kategória besorolást kapott, mint a Hankook, azonban gördülési zaja alacsonyabb. Kiváló vezetési élményt nyújt, ugyanis a futó kialakításának a mintázata végig megőrzi a megfelelő vízelvezetést. Használatával nem kell a megcsúszás veszélyétől félni sem nedves, sem száraz útviszonyok között. Ez a nyárigumi a legújabb generációs keverékek csoportját támogatja, és akár a 240 km-es sebességet is kibír.

garázsban parkoló autók

Gyorsaság és biztonság

A 30.000-es kategóriában megérkeznek a Continental Premium kerekei. Az innovatív alapanyaggal növelik a teljesítményét, ami gyors és hatékony futást, viszont rövid fékutat jelent. A kristályos szilika abroncsok a vizes felületen teljesítenek a legjobban, ami a nyári zuhatagok közben pozitív tulajdonság. A nyárigumi üzemanyag-takarékossági teszteken és elérte a C kategóriát, ami azt jelenti, hogy a pénztárcánk se fogja megbánni a használatát.

A Goodyear prémium kerekei szintén ezt az árkategóriát erősítik. Hasonlóan kimagasló tulajdonságokkal a sportosabb személygépkocsikra szánt 17 colos kerekek a nyárigumikhoz elvárhatóan A kategóriát kaptak a nedves úton végzett tesztekre. Gördülési zaja egy kicsivel magasabb, mint a Continentalnak, viszont 300 km-es gyorsaságot is kibír, ami lényegesen erőssé teszi. A súlyindexe 615 kg, mint a legtöbb autó. Bármelyik árkategóriát válasszuk is, a vásárlásnál vegyük figyelembe az autóknak a tulajdonságait.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

út
2020. március 26.
A tavasz közeledtével sokan gondolkodnak a gumicserék elvégzésén. Amikor nyári gumit kell kiválasztani, többféle szempontot szoktunk figyelembe venni, amelyek közül az egyik legfontosabb az ár.
sportautó
2020. március 26.
Sportkocsi tulajdonosok sokszor megengedhetik maguknak, hogy a legjobb prémium minőségű nyári gumikat válasszák ki a tavasz beköszöntével. Vásárlásnál azonban előttük is megnyílik a lehetőségek tárháza.

További hírek